maanantai 30. syyskuuta 2013

L' Autunno AmericanoSyksy on tuonut tullessaan myös kiinnostavia taidenäyttelyitä ja se onkin yksi iso plussa suuressa kaupungissa. Milanoon ja tarkemmin Palazzo Reale -taidemuseoon on rantautunut L'Autunno Americano - An American Autumn -näyttelykokonaisuus. Näyttely avautui viime viikolla, kun Jackson Pollock & the Irascibles - The New York School aloitti varmasti syksyn kiinnostavimmat taidenäyttelyt. Amerikkalaista taidetta nähdään myös myöhemmin syksyllä, kun toinen osa näyttelykokonaisuutta eli Andy Warholin näyttely avautuu lokakuun lopussa. Kaikki Pollockin ja hänen aikalaistensa taulut ovat lainassa Whitney Museum of American Art -museosta New Yorkista. Pollockin näyttely on auki helmikuun puoliväliin asti, joten jos näyttely kiinnostaa niin hyvin ehtii vielä!

Me olimme eilen viettämässä kulttuurisunnuntaita ja menimme koko perhe katsomaan näyttelyä. Isovelikin tunnisti heti taiteilijan ja työnsä, sillä keväällä he olivat tehneet koulussa projektin liittyen Jackson Pollockiin. Palazzo Reale on mielestäni loistava paikka myös lapsille, sillä pääsylipun hintaan kuuluva audio guide viihdyttää lapsia ja auttaa heitäkin seuraamaan näyttelyä. Palazzo Realen yläkerrassa oli myös toinen kiinnostava näyttely, mihin olisi syytä mennä. 

Näin sateisena ja koleahkona maanantaina (muuten on ensimmäinen hieman viileämpi päivä) on hyvä nautiskella kuppi vihreää teetä, kun pienin on mennyt juuri päiväunille, pesukone pyörittää pyykkejä jo toista kierrosta tänä aamuna ja lounas on nautittu. Palazzo Realesta saa aina museokäynnin jälkeen ilmaiseksi uusimman Italian Voguen, joten nyt paksun September Issuen pariin... 

Ciao!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti