perjantai 6. syyskuuta 2013

Jardim Zoológico de Lisboa

Melkein viimeisenä päivänä päätimme viettää päivän Lissabonin eläintarhassa. Tämä oli ehdottomasti toinen lasten toivoma kohde, minne oli pakko päästä. Pääsimme metrolla sinne kätevästi hotellilta ja olimme paikanpäällä heti eläintarhan avauduttua. Tässä vaiheessa ei ollut vielä kovin kuuma eikä ihmisiäkään ollut ihan kamalasti vielä liikkeellä. Halusimme myös päästä ensimmäiseen delfiininäytökseen. Show oli lasten mielestä kiva ja jännittävä, mutta 15 minuuttia ennen loppua alkoi homma tylsistyttää. Itsekään en ollut enkä olekaan ihan varma, että mitä mieltä olen loppujen lopuksi delfiinishow:sta. Onko eläinrääkkäystä vai mitä? Jäi hieman hämmentynyt olo sekä itselle että miehelle. Isovelikin vaikutti hieman mietteliäältä sen suhteen, että onko delfiineillä kivaa vai ei... Totesimme siis, että olimme nähneet tarpeeksi ja lähdimme hakemaan rattaita ratas"narikasta". Rattaita ei saanut ottaa mukaan ja ne jätettiinkin säilöön. Jotta asiakkaat ei saa vääriä rattaita niin siellä toimi numerolappusysteemi eli luovuttaessa sai muovilätkän ja rattaisiin kiinnitettiin toinen lätkä kahvaan.

Hieman hölmistyneet ilmeet...

Ensimmäinen osa näytöstä.

Sitten tuli "kalat"... Pikkusiskokin tokaisi, että "kalla...kalla". 

Rattaiden hakureissun jälkeen lähdimme kiertämään eläintarhaa ympäri ja olikin ihan kiva päivä kävellä ympäriinsä. Lapset olivat innoissaan eläimistä ja juoksivat eläinaitauksesta toiseen. Kiinnostavimmat eläimet olivat simpanssit, jotka juoksivat ja leikkivät omalla vihreällä alueellaan... "Ihan niinkuin oikeat lapset", totesi Pikkusisko.  Päivä oli oikein antoisa, mutta jossain vaiheessa alkoi kaikille tulla nälkä ja kuuma.Viimeisenä aktiviteettina Mies vei lapset eläintarha-aluetta kiertävään "hiihto"hissiin ja jäin Pikkusiskon kanssa odottelemaan. Pikkusisko heräsi juuri sopivasti ja ehdinkin syöttää osan hänen eväistään ennenkuin muu perhe saapui.

Heti eläinten alueen exit- kyltin ulkopuolella - tämä on vielä eläintarha-aluetta - on lahjatavarmyymälä Zoovenirs ja food court, mistä löytyi kaikille sopiva McDonalds. Saimme vatsat täyteen ja syötyämme lasten teki mieli lähteä uima-altaalle, joten suuntasimme takaisin metroasemalle ja kohti hotellia.

Suosittelen erityisesti lapsiperheille. Aikuisillekin ihan kiva paikka käydä, mutta jos on käynyt eläintarhoissa paljon niin ei välttämättä tuo mitään sen kummempaa uutta. Lisää tietoa löytyy eläintarhan omilta sivuilta. http://www.zoo.pt/site/

Ciao!

3 kommenttia:

 1. https://www.facebook.com/SeaShepherdCoveGuardiansOfficialPage?fref=ts tämän jälkeen varmasti on selkeämpi kanta tuohon delfiineitä koskeviin asioihin. Suosittelen myös katsomaan http://www.youtube.com/watch?v=8OEjYquyjcg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkeistä. :) Täytyy tutustua ajan kanssa.

   Poista
  2. Kiitos linkeistä. :) Täytyy tutustua ajan kanssa.

   Poista