tiistai 3. syyskuuta 2013

Lissabonissa

Vietimme viime viikon Lissabonissa ja on pakko heti kärkeen sanoa, että olipa kiva, rento kaupunki. Meidän oli ensiksi tarkoitus mennä Cascaisiin resorthotelliin koko viikoksi löhöilemään uima-altaalle, mutta jotenkin se alkoi tuntua liian tylsältä ja ehkä hieman haastavalta...  Lapset kyllä tykkäävät polskia altaassa, mutta eivät kuitenkaan ihan koko päivän verran ja kun pienintä täytyy estellä hyppäämästä altaaseen... Viikkoa ennen matkalle lähtöä peruimme alkuperäisen hotellimme ja otimme toisen hotellin -  Tivoli Lisboa:n - Lissabonin keskustasta. Eikä tosiaan ollut huono päätös! 

Katukivetykset Avenida da Liberdadella.

Kaupunkia.

Viikko kului kaupunkia kolutessa... Ihmettelimme kuinka lapset jaksoivat kävellä (ja pienin tietysti rattaissa) käytännössä aamusta iltaan ja ihmetellä nähtävyyksiä. Viikon aikana kävimme läpi päänähtävyydet ja lisäksi vain kävelimme ympäriinsä. Käytännössä meillä oli yksi tai kaksi kohdetta per päivä ja iltapäiväksi oli aina aikaa uimiselle ja uima-altaalla notkumiselle. Eli ei missään nimessä liikaa puuhaa. Myöskään emme heränneet kukonlaulun aikaan vaan paikallista aikaa lähempänä yhdeksää, joten aamiaiseen ja muuhun aamutouhuun meni aina aikaa. Pääsimmekin usein lähtemään hotellista klo 10.30. Aikataulu oli mahdollisimman leppoisa ja perheystävällinen.
Matkalaiset.

Näköalapaikka.

Vaikka Lissabonissa on elokuussa kuuma kuten muuallakin Euroopassa niin ilma oli yllättävän raikas ja mukava, kun mereltä puhalsi melkein koko viikon. Loppuviikosta tuulen suunta muuttui ja ilmakin muuttui selkeästi kuumemmaksi. Pelkäsin hieman etukäteen, että jos Lissabonissa on yhtä tukalaa kuin Milanossa elokuussa niin kuinka pärjäämme kolmen lapsen kanssa kuumassa kaupungissa. Vastaus oli, että aivan loistavasti! Missään vaiheessa ei kukaan valitellut juurikaan kuumuutta ja aina jostain kulman takaa puhalsi raikas tuuli.

Bairro Alto.

Nam nam...


Nähtävyyksistä suosituimmat oli lasten mielestä - eikä tietenkään mikään ihme - akvaario ja eläintarha. Näistä hieman tarkemmin lisää erillisissä postauksissa. Itselle parasta antia oli kaupungissa käveleminen ja ihmisten ihmettely, kahvilassa istuminen leivoskahvien ääressä, lasten kanssa yhdessä tekeminen ja vain perheen kanssa oleminen. Myös illalla hotellissa kahdestaan oli kiva lepuutella jalkoja, juoda jotain hyviä juomia ja kuunnella lasten unituhinaa viereisestä huoneesta... 

Avenida da Liberdaden varrelta löytyivät luksusputiikit.

Meren äärellä.

Kaunis kaupunki.

Lissabonia voin ehdottomasti suositella lapsiperheen lomakohteeksi. Pariskunnalle paikka sopii tietenkin erinomaisesti, kun illalla on paljon tapahtumia ja ravintolat ovat pitkään auki. Meidän kohdalla ei fado-illat Bairro Alton ravintoloissa onnistuneet, mutta ehkä ensi kerralla aikuisten kesken? 

Buona giornata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti