perjantai 13. syyskuuta 2013

Back to school & Fashion Week

Oh boy... what a week! Koulu on tosissaan alkanut täydellä höyryllä. Uusi sijainti, uudet aikataulut, uusi opettaja, uusi rakennus... Melkein kaikki tuntuu olevan uutta. Pää on ainakin tällä kotirouvalla aivan pyörällä, kun olemme palanneet arkeen oikein rytinällä. Onneksi on viikonloppu ja aikaa sulatella, että miten tämä arki tästä nyt sitten lähteekään taas kerran pyörimään. Kummatkin lapset ovat nyt onnellisesti aloittaneet koulun. Isoveljellä on uusi opettaja ja osittain uusi luokka, sillä viime keväänä ensimmäisen luokan oppilaat sekoitettiin ja siitä muodostettiin mm. Isoveljen kakkosluokka. Rinnakkaisluokkia on kolme. Isoveljen opettaja on todella herttainen kanadalainen nainen Mrs. P, joka mielestäni sopii tosi kivasti pienten opettajaksi. Suomessahan Isoveli olisi vasta aloittanut esikoulun ja täällä on siirrytty jo toiselle luokalle... Arvio nuoren miehen puolelta ensimmäisistä koulupäivistä on hyvä, sillä "koulussa on hauskempaa kuin kotona". Tottakai on, kun on kavereita ja kaikenlaista puuhaa! 

Pikkusiskolla on taas edelleen sama vanha luokka, joten tuntui todella hauskalta viedä tyttö ensimmäisenä päivänä omaan luokkaan. Kaikki lapset ja aikuiset olivat tuttuja. Tuntui itsestäänkin ihan kivalta vaihdella poskisuudelmia tuttujen kanssa eikä olla Se Uusi Äiti. Brittiläiset opettajat ovat luokalle uusia, mutta jo pitkän linjan opettajia ja hekin myös todella sydämellisiä. Ensimmäisen aamupäivän jälkeen Pikkusiskon arvio oli, että "ei mennä huomenna" ja syyksi selvisi ikävä. Ikävä kohdistui vanhoihin tuttuihin opettajiin ja siihen "vauvamaiseen" kindergarten maailmaan. Nythän meidän Pikkusisko on Transition-luokan oppilas eli esikoululainen...  Tänään taas tyttösen arvio oli, että "koulussa on tosi kivaa" ja sainkin nopeasti aamulla lähtöpassit Pikkusiskon jäädessä leikkimään muovailuvahalla. "Sun pitäisi kuule äiti jo lähteä..." Pääasia on tietysti, että lapset ovat tyytyväisiä ja onnellisia. Me vanhemmat olemme hieman kärsineet epäorganisoituneesta ja täysin kaaosmaisesta kommunikaatiosta...  Onneksi puskaradio toimii ja melkein paremmin kuin virallinen kommunikaatio. Mies naureskelikin kotona ja muisteli seuraavaa juttua... 

Heaven is where the police are British, the lovers French, the mechanics German, the chefs Italian, and it is all organized by the Swiss.
Hell is where the police are German, the lovers Swiss, the mechanics French, the chefs British, and it is all organized by the Italians.

Arco della Pacelle on nousemassa Roberto Cavallin näytösteltta. // Syksy alkaa tulla tännekin, vaikka lämpötila on päivisin 28-30 astetta. // Italialaisessa leikkipuistossa on myös kolikolla toimivia kojeita. 
Tänään huomasin, kun olin Minisiskon kanssa puistokävelyllä Parco Sempionessa Roberto Cavallin näytöspaikan rakentamisen olevan jo käynnissä. Ensi viikolla on taas Fashion Week ja toki paparazzi-Citymama on taas paikalla... Naturalmente!

Nyt perjantain viettoon, sillä lapset ovat jo nukkumassa ja Mies on hakemassa meille prosciutto-rucola pizzaa... Sillä välin siemailen ihanaa lambruscoa. Kohta alkaa movie night!

Buona sera!

1 kommentti: