perjantai 22. maaliskuuta 2013

Let them eat cake

Aamu oli ihan superhektinen ja ehdimme kouluun just in time -menetelmällä... Onni onnettomuudessa, että liikennevalot näyttivät meille useammin vihreätä ja ruuhkaakaan ei enää ollut kovinkaan paljon. Kouluun viemisen jälkeen ajelin kaupan kautta kotiin, kun muutamia juttuja uupui. 

Kaupat ovat täynnä pääsiäisherkkuja ja ISOJA suklaamunia. Täällä ei tosiaankaan harrasteta mitään pikkuruisia munia vaan jättimäisiä suklaamunia ja suklaapupuja. Miten olisi puolen metrin korkuinen suklaapupu? Bongasin jo lapsille sopivat Kinder Gran Sorpresa -munat. (Tästä voi muuten vilkaista mainosta ja katsoa miten tajuttoman kokoiset ne ovat!) Aika iso hitti olisivat Pikkusiskolle joko Disney Princess tai Hello Kitty -versio. Isoveljelle sopisi ehdottomasti Batman... Hinta on tietenkin hieman suolaisempi kuin yhdellä pienellä suklaamunalla. 

Koska aamu oli hetkinen, flunssa on edelleen tiiviisti seuralaisena ja sen takia on väsähtänyt olotila niin päätin ottaa kotona jotain pientä herkkua piristämään päivää. Herkuksi muodostui kuppi kahvia ja pala meidän colomba di pasqua-kakkua. Italialaiset rakastavat omia leivonnaisiaan ja kun jouluna syödään panettonea niin pääsiäisenä on colomba di pasquan vuoro. Kakku on samantyyppinen kuin panettone, mutta sisältä löytyy sitruunaa ja päällä on sokeria ja manteleita. Sen lisäksi kakku on leivottu kyyhkysen muotoon, mistä tuleekin kakun nimi. Italiaksi kyyhkynen on la colomba. Pääsiäissymboliikkaa siis oikein roppakaupalla päättämään pääsiäisateria! Makuhan on tärkeintä ja täytyy sanoa, että se on superherkullista! Eikö Marie Antoinette ollutkin oikeassa kakkujen suhteen... 

Meidän kakku on jo kohta syöty, mutta voi olla että uusi löytää tiensä meidän pääsiäispöytään! 3 kommenttia:

 1. Ihana kyyhkykakku! Bongasin Stockalta kyyhkykakun, ja käyn sen hakemassa pääsiäistä varten ensi viikolla. Meidänkin pääsiäiseen kyyhkykakku on kuulunut jo joidenkin vuosien ajan (siskoni toi aina tuliasena Italiassa asuessaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että Stockalta saa kyyhkykakkuja. :) Sieltä kyllä saa ihan kaikkea erikoistakin.

   Poista
 2. Stockmann - tuo arjen ja juhlan pelastaja, nimim. perjantaisin Herkun kautta kotiin kun takana on piiiiiiiiitkä viikko eikö kykene ajattelemaankaan ruoanlaittoa iltasella...

  Kuulumisianne lukemassa kuten monenmonenmonituista kertaa aiemminkin :) Arkenne kuulostaa tapahtumarikkaalta ja voi miten ihanaa että siellä on jo kevät!

  VastaaPoista