sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Eläimellistä menoa

Tänään paistoi vihdoin aurinko, joten heti aamulla suuntasimme auton nokan kohti Bergamoa. Bergamon ulkopuolella on iso eläintarha nimeltä Le Cornelle Parco Faunistico ja se oli ensimmäinen pysähdyskohde. Täytyy sanoa heti, että olipa onnistunut käynti! Olimme koko perhe ihan into piukeana paikasta. Se olikin sekä eläimien että ympäristön takia aika upea. Eläintarhassa on 120 uhanalaista eläintä ja tavoitteena puistolla onkin säilyttää nämä uhanalaiset eläinlajit. Hieno esimerkki on valkoinen tiikeri, joka saapui puistoon v.2004 ja elinympäristön viihtyvyyden takia tiikeri sai jo pennun heti seuraavana vuonna. Ympäristö on todella hieno ja tuntui siltä, että eläimet ovat hyvin hoidettuja viihtyisissä vehreissä alueissaan. 

Puisto on vajaa 50km päästä Milanosta ja autolla pääsee helposti paikalle. Pääsymaksutkin ovat ihan inhimilliset eli alle 3v ovat ilmaisia, aikuiset 12eur ja lapset 10eur. Pysäköinti maksoi 3eur. Käteistä kannattaa olla mukana, sillä kahviloissa ja kioskeissa ei toimi luottokortit. Eväitä voi myös toki ottaa ja piknikpöytiä oli runsaasti. Kesällä onkin varmasti kiva nauttia eväistä lämpimässä säässä.  Ehdottomasti suosittelen Bergamon ympärillä matkaaville paikkaa ja uskon, että menemme Le Cornelleen vielä toisenkin kerran... 

Ihana nukkuva virtahepo...

Upeita!

Omat suosikit.

Kurki.

Nää oli pikkasen väsyneitä... 
 
Todella outo eläin... trenssieläin? 

Todella kauniita eläimiä. Ja ne ripset! 

Gepardiveljekset. Tai ei me oikeasti tiedetty ovatko veljeksiä, mutta niin me niitä kutsuttiin...
6 kommenttia:

 1. Tosi staili trenssieläin! Sulla on muuten tainnut olla pitkään noi samat aurinkolasit, muistan ihailleeni niitä jo muutama vuosi sitten. Kenenkäs ne ovat?

  Näistä mun suosikkeja oli kirahvit, ne on sitten jotenkin vekkuleita. Mä tykkään eläintarhoista tosi paljon silloin kun ne eivät ole sellaisia, joista tulee paha mieli eläinten puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkolasit ovat Pradan ja ostettu Hongkongista sata vuotta sitten. Sopii naamaan niin on helppo käyttää. Haluaisin kyllä uudet, mutta en jaksa sitä etsimistä. Jos sopisi mikä vaan malli niin sitten olisi kaapit täynnä, mutta aina jotain vikaa...

   Toi Le Cornelle oli tosi kiva ja selkeästi eläimet siellä viihtyivät. Singaporen ja Washingtonin zoot ovat meidän perheen lempparit. Pekingin eläintarhassa en suostunut edes käymään, kun näin siitä vilauksen ja se oli masentavaa...

   Poista
 2. Ihana hippo :-) Tykkään eläintarhoista ihan ylipäätänsäkin, mun mielestä niissä on aina aikuisille yhtä paljon ihmeteltävää kuin lapsillekin!

  Ja oon kade teidän trenssikeleistä, tänne kun on lupailtu vain LISÄÄ lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, että eläintarhoista löytyy ihmeteltävää kaikille... Tuollakin oli paljon aikuisia liikkeellä ihan keskenään.

   Kääk lisää lunta! :P

   Poista
 3. Trenssieläin :)

  Hienosti olivat eläimet näkyvillä - ei samaa ilmiötä kuin Korkeasaaressa, jossa aina joutuu pohtimaan, missä kaikki eläimet luuraavat ja voivatko kaikki olla aina pensaissa/ koloissa tms. silloin kun niitä koettaa ihastella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli tosi hyvin näkyvillä ja puisto oli selkeästi suunniteltu siten, että eläimet saivat olla rauhassa ja samalla olivat yleisölle hyvin näkyvillä. Kiva paikka se oli!

   Poista