torstai 4. huhtikuuta 2013

Ladies

Mun ihanat leidit eli ystävättäret S ja M Suomesta saapuivat tänne eilen ja tänään. Eilen ehdimme S:n kanssa iltapäivällä käydä lounaalla ja tekemässä eka shoppailukierros. (Tai mä shoppasin ja S teki tuiki tärkeää tutkimustyötä ts. skannasi hyvät ostettavat jutut.) Lounaalla kävimme La Rinascenten Maio nimisessä ravintolassa. Oli aika luksusta käydä keskellä päivää syömässä yksin ja samalla ottaa lasiviiniä! Lapset nimittäin jäivät kotiin kotiapulaisemme T:n kanssa. Herkut maistuivat sen verran hyvälle, että en muistanut (enkä ehtinyt) ottaa annoksesta kuvaa. 

Hups... olipa nälkä!Joka tapauksessa tässä oli ravioli di burrata cime di broccoletti e frutti di mare. 
Duomo pilkistää....











































Lounaan jälkeen kiertelimme hetken aikaa La Rinascenten lastenosastolla ja totesimme yhteen ääneen, ettei meistä olisi ostamaan esim. 700 eur Guccin silkkimekkoa omille tyttärillemme... Ehkä meidän pitäisi olla jotain oligarkkeja tai muita tsiljardöörejä, ettei hinta kirpaisisi. Kummastakin tuntui silkkimekko vain hieman tuhlaukselta, kun tiedämme kummatkin miten juhlissakin on nopeasti kakut rinnuksilla tai ketsuppia mekolla...  Jatkoimme ihmettelyä naistenosastolla ja sieltä löysin aivan tajuttoman ihanan värisen pinkin pitsikesämekon. Noh merkki oli (valitettavasti) Valentino ja hinta lähemmäs 2000eur. Jäi sitten yllättäen ostamatta. Mutta kaunishan se oli kuin koru ja uskomattoman hienosti tehty. Laukkuosastolla vierähti myös tovi ja taisi tulla katsastettua seuraavat viisi laukkuhankintaa. La Rinascentestä siirryimme sitten normaaleihin kauppoihin ja hinnatkin alkoivat näyttää jo omalle lompakolle paremmalta... Iltapäivä vierähti nopeasti ja kohta oli Tuhkimon aika palata kotiin lasten luokse, kun kello alkoi lyödä kuutta. Oli ihanaa puhua tyttöjen juttuja ja hiplata kaikenlaisia ihanuuksia kaupoissa. 

Tänään myös ystävämme M liittyi seuraan, mutta koska lapset ovat kotona lomailemassa ja torstaisin olen muutenkin "yksin" (ts. ilman kotiapua) niin jouduin päästämään ystävättäret kahdestaan liikenteeseen kaupungille. Kolmen lapsen kanssa vaatekaupoissa kiertely ei nimittäin oikein kuulostanut järkevältä... Illalla kuitenkin on tyttöjen ilta, kun lähdemme ravintolaan syömään ja Mies ottaa kopin lapsista. 


Puut kukkivat melkein joka paikassa. Selkeä kevään merkki!

Tyylikäs S turisteeraa. 

Duomon ympäristö. Aurinko paistoi ja lämpoä oli 16 astetta! Varjossa oli tosin hieman viileämpi.

13 kommenttia:

  1. Maiossa kävimme mekin Alppiloman päätteeksi, kun oli puolikas päivä shoppailuun - oikein hyvää ruokaa, varsinkin kun tavaratalo kyseessä (ja samppanjaa myös ;))

    Gloria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ruoka on ihan kelvollista. :) Ei ole tarvinnut pettyä kertaakaan. Palvelu on tietty vähän nihkeää parin tarjoilijan suunnalta, mutta niinhän se tuppaa tuolla olemaan muutenkin. Taitaa kuulua Rinascenten palvelukonseptiin! :D

      Poista
  2. Olisko tämä hyvä ravintola "päivä Milanossa koko perheen kanssa" -teemalla lomaillessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin sijainti on hyvä eli ihan keskellä kaikkea. Olemme olleet tuolla lasten kanssa ja nytkin siellä oli muutama lapsi syömässä. Menun voi katsota tuolta linkin takaa eli http://www.rinascente.it/foodandrestaurants/pdf/lunch-dinner.pdf Sitten siitä Disney storeen katsomaa leluja. ;)

      Poista
    2. Kiitti! Voi, aina Milanossa aikoinaan käydessäni kulutin kaikki tuliaisrahani juuri tuossa Disney Storessa ja ostin tytöille kaikki tuliaiset sieltä. Nyt ovat jo hieman isoja kauppaan, mutta onneksi kummilapsia on vielä Disney-iässä!

      Poista
    3. Hei ei kukaan ole koskaan liian iso Disney storeen... Mäkin löydän sieltä vaikka mitä! ;)

      Poista
  3. Heippa. Eksyin blogiasi lukemaan. Olen vapun aikoihin tulossa sinne viideksi päiväksi. En malta odottaa. Onko sinulla tietoa onko siellä jossain katukirppareita? Kuulin että jossain olisi joku perjantaisin (?) mutta googlettamalla en löytänyt tietoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naviglissa on kerran kuussa antiikkimarkkinat. Lisää tietoa löydät tästä:
      http://www.naviglilive.it/Naviglio_Grande_Antique_Market_Milano.html

      Poista
  4. Ihana saada ruokavinkkejä! Olen suunnitellut matkaa Milanoon ensi syyskuulle ja ajattelin, että voisitko hieman kertoa minkä tyylisiä keskustan kaupunginosat ovat? Mitä luultavammin varaamme hotellin Duomon läheisyydestä (maks. 4km Duomosta). Olen viettänyt ainoastaan yhden päivän Milanossa aiemmin, joten en tiedä onko keskustan alueella alueita joita turistin kannattaa varoa. Otan mielelläni vastaan jatkossakin hyviä ruokapaikka vinkkejä! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En keksi mitään erikoista aluetta mitä keskustassa kannattaisi varoa. Joka paikassa on yhtä "vaarallista" eli kannattaa pitää järki kädessä ja laukustaan huolta. :) Ei mitään sen kummempia ohjeita.

      Mielellään jaan lisää ravintolavinkkejä! :)

      Poista
  5. Kuulosti hurmaavalta päivältä. Joskus on kiva shoppailla ilman lapsia.

    Hurjan kiva blogi sinulla ja paljon kauniita kuvia. Ihan kuin olisi matkalla käynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIitos kovasti! Tosiaan on joskus kiva viettää aikaa kaupungilla ilman lapsia. Saa enemmän aikaan. :D

      Poista