tiistai 16. huhtikuuta 2013

AmmattikysymysKaupassa käydessä törmäsin kollegaani eli toiseen kotirouvaan naapurista. Hetken aikaa juteltuamme sovimme taas treffit ensi viikoksi ja huokailimme raskaasta kotirouvan arjessa. Kylläkin ainakin osittain pilke silmäkulmassa... Siitä tulikin mieleen, että tämä ammattinimeke on nyt ihan virallisestikin papereissa.

Italiassa on byrokraattista ja asioissa kestää, vaikka kumma kyllä voisi EU:n sisällä luulla asioiden etenevän ripeämmin. Noh joka tapauksessa tovi sitten saimme vihdoin paikalliset henkilökortit. Onneksi meitä on ollut auttamassa alusta alkaen relocation agent P, jonka työ on auttaa maahan muuttavia ulkomaalaisia. Hänen kanssaan kipitimme taas kerran paikalliseen communen konttoriin ja monen mutkan kautta saimme vihdoinkin virkailijalta meidän henkilökortit. Kuten kuvasta näkyy kortit ovat ihan oikeata paperia eikä todellakaan mitään muovia! Myös kummankin ammatit ja tuntomerkit kuten silmienväri on merkitty korttiin. Miehen ammatti ei tuottanut pään vaivaa eikä kyllä minunkaan. Kuin apteekin hyllyltä virkailija totesi signoran olevan kotirouva... Hih! Ei taida Suomessa löytyä lomaketta tai muuta mihin voisi ammatiksi nimetä kotiäiti tai kotirouva. 

Täällä kyseinen ammatti on edelleen arvossaan, vaikka yhä useampi nainen on myös työelämässä. Grazia Juniorissa oli kiinnostava juttu naisista työelämässä Toste in ufficio, molli con figli ja siinä oli myös hieman faktaa mukana. Italialaisista työikäisistä naisista 47.1% on töissä ja EU:n keskiarvo on 58%. Myös jutussa todettiin, että mitä enemmän lapsia on niin sitä enemmän naisten työllisyysaste laskee. Ei siis mikään ihme, että lomakkeista löytyy paikka kotirouvan ammatille. Taitaa myös perinteetkin vaikuttaa tilanteeseen.

Joka tapauksessa tämän kotirouvan täytyy ryhtyä hommiin ja pakata kamppeet pientä puistoretkeä varten! Ciao!

Ps. Ulkona on taivaallinen sää. Aurinko paistaa ja asteita on 24! 

5 kommenttia:

 1. Meillä täällä naapurimaassa Sveitsissä on myös kotirouva ammattina. Olen 22 vuodessa jo tottunut kantamaan ylpeästi tuon tittlein vaikka itsenäisenä naisena silloin 22 vuotta sitten tuntui että en ole enää tasa-arvoinen ja arvostettu kun olen enää "vain" kotona. Saako kysyä ovatko nuo henkilökortit "oleskeluluvat"? (meillä tuon tyyliset ovat oleskeluluvat sillä jos haluaisin henkilökortin niin Suomen kansalaisena minunpitäisi hakea kai konsulaatista suomalainen henkilökortti? en ole koskaan asiaa ajatellut koska minulla on passi eikä henkilökorttia ja passin välissä se Sveitsin oleskelulupa. Kiva lukea blogiasi koska tykkään ulkosuomalaisetn blogeista ja kiinnostaa tietää elämästä muissa maissa. -laia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalla tavallaan on oleskelulupa - vaikkei tietty EU:n alueella mitään oleskelulupia ole -, kun sen saa vain jos on Milanon kunnan asukas eli vakituinen koti on täällä. Ei me tuota korttia varmaan tarvittaisi, kun on passi ja ajokortti. Meitä avustanut henkilö sanoi, että se on kuitenkin hyvä olla täällä olemassa.

   Itse olen ehkä vielä siinä vaiheessa, että välillä tuntuu hassulta olla "vain" kotirouva. Toisaalta olen kyllä mielestäni onnekas, että saan olla kotona lasten takia ja samalla nähdä maailmaa. :)

   Poista
  2. Nauti olostasi "vain" kotona ja "vain lasten kanssa" kun nyt voit. Minä ainakaan en kadu yhtään ja Suomessa ollessa jo halusin olla kotona lasten kanssa mutta minusta se kulttuuri ja silloiset asuntovelat pakotti menemään myös töihin. Muuten, ihana blogi sinulla, tykkään saada tietoa eri maista ja kulttuureista, joten kiitos!- Laia

   Poista
 2. pidä se sää just tollasena, ollaan tulossa vkoksi 19 ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään! :D Tuskin on silloin mitään ongelmia. Ehkä se, että on liian kuuma... :D

   Poista