tiistai 30. huhtikuuta 2013

Lasten kanssa lomalla... Italiassa.

Lomakausi on selkeästi lähenemässä ja monet teistä onkin matkustamassa Italiaan kesälomalla. Olen saanut blogin sähköpostiin jo useamman kysymyksen lasten kanssa matkustamisesta Italiassa ja erityisesti siitä vauvojen ruokapuolesta...  Niinhän se menee, että onnelliset ja tyytyväiset lapset ovat avain lomaonneen ja rentoon matkustamiseen!

Tässä on vain omakohtaiset kokemukset ja toisilla voi olla erilaiset kokemukset samasta aiheesta. 

Lastenruokien ja vaippojen valikoima on suurissa kaupoissa eli paikallisissa "Cittareissa" paras. Pienemmissä kylissä ja pikkukaupoissa valikoima voi olla huonompi tai täysin olematon. Itse ottaisin Suomesta mukaan ainakin ensimmäisten päivien ruoat mukaan ja jos on kranttu vauva niin vaikka kaikki soseet mukaan. 

Isoja kauppaketjuja Italiassa on mm. Carrefour, Iper la Grande, Esselunga. Linkeistä voi vaikka kurkata "punti vendita" -kohdasta, että mistä löytyy lähin kauppa tulevan lomapaikan läheltä. 
Alimenti per infanzia

Suomessa on ehdottomasti hyvä ja laaja lastenruokaosasto ja paikalliset osastot kyllä kalpenevat siihen verrattuna. Soseissa on myös paljon suomalaisittain ns. kiellettyjä tai ei-suositeltuja ainesosia kuten lisättyä sokeria, suolaa, suklaata, hunajaa... Ei ole yhtään erikoista, että kaupasta löytyy 6kk ikäiselle tarkoitettua suklaavanukasta. Isoimmat lastenruokamerkit ovat Mellin ja Plasmon. Suomessakin myynnissä olevaa Hipp-merkkiä on suppea valikoima. Sen lisäksi kaupoilla on omia lastenruokatuotteita.

Hedelmäsoseiden valikoima on laaja.  Suurimmassa osassa on lisätty sokeria ja jos haluaa vältellä sokeria niin purkin kyljessä on merkintä "Senza zuccheri aggiunti". 

Mela = omena
Albicocca = aprikoosi
Pera = päärynä

Monimutkaiseksi asia tulee vihannes- ja lihasoseiden kanssa. Valikoimat ovat ihan hyvät pienelle vauvalle, joka on aloitellut soseiden syömisen. Isommalle eli 8kk ikäiselle vauvalle taas valikoimat ovat omasta mielestä täysin olemattomat eikä makukaan ole kovin kummoinen. Sen takia olenkin tehnyt Minisiskolle ruoat itse.

Jonkinlaisia puuro- ja vellijauheita täältä löytyy myös eli riisipuurojauhe on esimerkiksi crema di riso.Latte

Erilaisia korvikkeita riittää kaikenikäisille. Tuttuja tuotemerkkejä kuten Nan ja Nutrilon ei täällä näy vaan vastaavat tuotemerkit samoilta valmistajilta on Nidina ja Aptimel. Olin yhteydessä Nutricia Baby:n kuluttajapalveluun viime kesänä, kun tänne muutimme ja kuulemma maidot eivät ole ihan samanlaisia, mutta vastaavia. Täältä löytyy myös erilaisia taaperomaitoja eli 12kk ikäisestä ylöspäin. Maitoja saa sekä jauheena että valmiina.Pannolini

Vaippoja löytyy kuten Suomesta. On kaupan omia merkkejä kuin tuttuja eli Pampers, Libero, Huggies jne. Niitä ei tosiaankaan kannata raahata Suomesta mukanaan! 

Toivottavasti tämä (kenties sekava sepustus) auttoi matkailevia perheitä suunnittelemaan matkansa paremmin... Lisää saa kysyä ja vastaan parhaani mukaan!


2 kommenttia:

 1. Hei!
  Olemme piakkoin matkustamassa 3,5-vuotiaan kanssa Garda -järvelle ja Venetsiaan.
  Ruokailu ei ole ongelma, kaikkiruokainen lapsi kun on kyseessä, eikä soseitakaan enää tarvitse, mutta mites vessaan pääsy? Poika kun ei aina muista sanoa, että on vessahätä ennen kuin on jo tosi kiire ja voisin kuvitella, että uusissa paikoissa, joissa on paljon katseltavaa tämä vielä korostuu... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravintoloissa on tietenkin vessamahdollisuudet ja jos olette autolla liikenteessä niin huoltoasemilla... Huoltoasemien vessat eivät usein ole kovin siistejä, joten käsidesi ja oma paperi mukaan. Myöskään ei ole kovin epätavallista, että puistossa joku lapsi on puskapissalla eli hätä ei lue lakia. Meidän lapset ovat tuossa ns. välivaiheessa pitäneet housuvaippaa esim autossa, jotta ei tule vahinkoa ja ei tarvitse miettiä keskellä moottoritietä missä vessa.

   Tsemppiä matkaan! Hyvin se menee.

   Poista