torstai 28. helmikuuta 2013

Colazione

Aamulla on sen verran kiire, etten yleensä ehdi muuta kuin juomaan lasin vettä ja jatkan sitten aamiaisella palattuani kotiin koulunvientireissulta. Syödessä ehdin vilkaista netti-Hesarin uutiset, lukea uudet blogipostaukset ja selailla päivän sanomalehden. Aamupalaksi syön vaihtelevasti joko kreikkalaista jugurttia marjoilla tai banaanilla tai surautan vihersmoothien. Juomana toimii vihreä tai Earl Grey tee. Mies ja lapset syövät ennen töihin- ja kouluunlähtöä ja hekin syövät perinteisesti eli useimmiten puuroa omenasoseella tai sokerittomia luomumuroja maidon kanssa. 



Eilen huomasin keksipaketin kyljessä - juu söimme miehen kanssa leffakeksejä - aamiaisehdotuksen perheen pienimmille. Paketin kyljessä sanottiin, että täydellinen aamiainen on viisi keksiä, kupillinen maitoa ja lasi appelsiinimehua. Näin suomalaisena en osaisi syöttää lapsille sokeroituja keksejä aamupalaksi. Tosin Italiassa kuten Ranskassa aamiainen perustuu kahviin eli cappucino tai espresso ja makeaan leivonnaiseen. Ei mitään voileipiä tai jugurtteja. Useimmiten se makea on täällä cornetti eli italialainen croissant, missä on sisällä kermavaahtoa/suklaakreemiä/appelsiinimarmeladia. 




En kauan sitten asuessani Ranskassa tai nyt täällä Italiassa kykene oikein syömään aamulla suklaata tai leivoksia. Eikä me kyllä Kiinassa asuessamme syöty nuudeleita tai riisiä aamupalaksi... Tasapainoa tavoitellen jatkamme siis suomalaisittain puuron keittämistä aamuisin! 

Buona giornata!


6 kommenttia:

  1. Täällä mainostetaan myös lapsille hyvää aamupalaa, Nutella-leivät ja lasi appelsiinimehua. Jep jep. Ei ole meidän perheessä kokeiltu :).

    Aika samalta näyttää sinunkin aamupala, sillä erotuksella, että itse juon kahvia. On ihan pakko, koska muuten tuntuu, että aamulla ei pääse liikkeelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nutella ja Kinder taitaa olla Keski-Eurooppalaisten lasten ykkösaamupala, jos on mainoksiin uskomista... Nutellaa söisi tuo meidän Isoveli vaikka purkillisen kerrallaan, mutta yllättäen ei olla annettu. :D :D Onneksi täällä myydään esim. pieniä purkkeja ja sitten semmoisia yhden annoksen Nutellapakkauksia niin semmoisia joskus ostetaan.

      Työaamuina juon aina kahvit, mutta näin kotona ollessa vihreä tee tuntuu paremmalta. :)

      Poista
  2. Juu, suomalaiselle aamiaiselle hihitellään muualla, mutta sanotaanhan, että aamupala on päivän tärkein ateria. Ei kai silloin voi herkkuja vetää! :) Mä kyllä Italiassa ollessa "yhdistin" suomalaisen ja italialaisen aamupalan ja usein söin aamulla leipää, jonka päällä oli reilusti nutellaa! Yliopistolle kulkiessa sitä törmäsi paljon "cappuccino e cornetto due euro" -tyypisiin tarjouksiin. Aika houkuttelevaa, heh! :) Buona giornata anche a te!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin naureskeltiin Ranskassa, kun söin juustoleipiä aamulla... Kyllä noi cornetot on hyviä ja jos menen aamukahveille koululla niin kyllä sitten sellaisen otan. Onneksi ei ole ihan jokapäivänen juttu. Ihmettelen vaan, että miten nämä milanolaiset naiset pysyvät hoikkina... Taita tuo juoksuvimma auttaa, kun KAIKKI lenkkeilevät.

      Grazie mille!!

      Poista
  3. Mä kyllä mielelläni syön makeata aamulla. Pienenä, kun asuin ulkomailla, me syötiin usein just Nutella-leipiä aamulla :) Hoikkana pysyy, jos ei syö muuten paljoa. Mä oon ollut laihimmillani lukiossa, kun söin aamuisin ehkä just Nutella-leivän tai sit mangon tai jotain muuta, päivällä koulussa joko "pain au chocolat'n" tai KitKatin ja sit illalla söin kunnon päivällisen. Nykyään yritän syödä terveellisemmin ja painan 15 kiloa enemmän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti pysyy hoikkana, jos ei syö paljoa! :) Itse koetan vältellä turhaa sokeria ja syödä mahdollisimman paljon hedelmiä ja vihanneksia, jotta pysyisin terveenä ja hyväkuntoisena ja mahdollisesti pitkäikäisenä. Hyvältä näyttäminen ei ainakaan ole tosiaan itselle enää niin tärkeää kuin juuri esim. lukioaikoina. Nyt sitä miettii, että elimistö tosiaan tarvitsee jotain ravintoaineitakin...

      Poista