keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Fontina, gorgonzola, toma, pecorino fresco...


Olipa taas hauska italiantunti! Tänään juttelimme italiaksi ruoanlaitosta ja keskustelimme eri ruokaohjeista. Mielettömän hienoa puhua ruoasta opettajani Massimon kanssa, kun hän kuten kaikki muut italialaiset ovat uskomattoman intohimoisia ruoan suhteen. Tuli taas keskustelua eri pastoista ja mikä sopii minkäkin kanssa... ja miten valkosipulia käytetään. Joko kokonaisena tai Etelä-Italian tyyliin ohuesti leikattuna.Totesin taas kerran tunnin aikana vanhan stoorin. Varmaan menisi vielä paremmin nämä kieliopinnot, jos pää ei olisi pehmeä ja joku tarttuisi hieman paremmin muistiin... Niin ja olisihan se hyvä joskus oikeasti opiskellakin eikä vaan hätäisesti tehdä tehtävät juuri ennen opettajan tuloa paikalle. Onneksi sitä huomaa itse, että aika paljon sitä jo osaa sanoa huonosta opiskelutekniikasta huolimatta. En nyt ehkä menisi vetämään kokousta italiaksi, mutta kyllä mä il pescen eli kalan saan ostettua tiskiltä... 


Päivän asu juuri ennen Massimon paikalle saapumista. 
En kyllä taas tajua, että mihin oikein tarkensi... 
Housut -Zara, Villatakki- Ralph Lauren, t-paita - Pekingin C&A:sta

Päivän ohje oli muuten pasta ai quattro formaggi eli pastaa neljällä juustolla. Opettajani Massimo kertoi ohjeen ja sen jälkeen tokaisi, ettei tämä sitten ole mitään dieettiruokaa... No ei varmasti ole! Ohje oli lyhyt ja ytimekäs eli sulata juustot maitotilkassa, mausta pippurilla (& suolalla) ja sitten syö pastan kanssa heti. Täytyy varmasti kokeilla ja ehkä joku tarkempi ohje voisi olla hyvä... 

Ps. Niin se kenkähaaveilu ei muuten jäänyt pelkäksi haaveeksi...

5 kommenttia:

 1. Minä haaveilen Espanjan opinnoista, mutta ei vain ole aikaa. Olisi varmaan kyllä vaikeaa, kun kielien opiskelusta on niin pitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan kielten opiskelu näin aikuisiällä hieman hankalampaa kuin opiskellessa tai koulussa. Itseä ainakin helpottaa se, että ympärillä puhutaan italiaa niin on motivaatiokin erilainen... Jos vaan vielä pääsisi eroon turhasta arkailusta.

   Poista
 2. Italia kyllä on hauska kieli, kuuntelen sitä aina ihastellen, kun kollegat puhuvat sitä.

  Niin ja uudet kengät esittelyyn, joohan!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italia on kyllä kiva kieli ja varsinkin paikallisten puhumana värikästä kuunneltavaa.

   Juu ehdottomasti esittelen kengät!

   Poista
 3. Toi pasta ei voi olla muuta kuin superhyvää! Italia on ihanankuulloinen kieli. Itse en sitä osaa, mutta sisko osaa, ja aikoinaan Italiassa siskon luona käydessäni se oli parasta antia, kuunnella kun sisko ja italialaiset puhuivat italiaa <3. Nyttemmin siskoni on muuttanut Saksaan, ja sitähän ei kauniiksi kieleksi voi sanoa, ei sitten millään :))

  VastaaPoista