perjantai 8. helmikuuta 2013

Hello Friday!


Viikko on taas vierähtänyt kovaa vauhtia. Ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä vaan olemme viettäneet tavallista koulu- ja työarkea. Olisi tietenkin kiva kirjoitella jostain hohdokkaasta tapahtumasta, mutta ihan normaalia elämää ollut viime päivät. Viikon kohokohdat olivat ehkä keskiviikon Ikeassa käynti ja tänä aamuinen keskustelu Isoveljen opettajan kanssa. 

Kivaa, että on perjantai! Täällä koetan järjestellä perjantaijuttuja ja samalla leikkiä Minisiskon kanssa palikoilla. Meillä on tosiaan perjantaisin tapa pitää lasten kanssa aperitivo-hetki. Lapset odottavat aina "aperitivopäivää" ja se on heille merkki siitä, että on kaksi vapaapäivää edessä. Katamme olohuoneeseen sohvapöydälle pikku naposteltavia ja juomia, juttelemme mukavia ja kuuntelemme musiikkia. Tänään olisi tarjolla aikuisille kuplivaa lambruscoa ja lapsille pillimehut. Pikkunaposteltavat ovat tänä perjantaina mansikoita, juustoja (camembert  & gruyère), pähkinöitä ja lasten lemppareita eli sipsejä.  Mies osti lapsille myös yllätykset, joten toivottavasti he puuhailevat tarrakirjojen kanssa ja me saamme jutella ihan rauhassa. Aperitivon jälkeen on hektinen tunti, kun lapset hoidetaan iltapesun ja iltapuuron kautta sänkyyn. Lapset syövät päivällisen koulun jälkeen viiden aikoihin, joten me kokkailemme sitten jotain herkkua lasten mentyä nukkumaan. Kaupassa taas ihmettelin, että mitäs se herkullinen ruoka voisi olla ja päädyin risottoon. Menulla on siis joko parsakaali- tai sienirisottoa ja kanaa sekä vihersalaattia. Sitten ehkä perjantaileffa ja buona notte. Rentouttava ilta tiedossa!
4 kommenttia:

 1. Ei sen aina niin loistokasta tarvitse ollakaan, minusta arki on usein loppujen lopuksi aika mukavaa. Halaukset ja pienet ilon hetket tavallisten puuhien keskellä.

  Tuo aperitivo-tunti on ihan loistava idea, taidan ottaa sen käyttöön. Kiitos!

  Onko siellä jo mansikka-aika alkanut? Näyttävät ainakin todella herkullisilta.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei toki tarvitsekaan. Ehkä vaan tätä blogia kirjoittaessa huomaa, ettei aina ole mitään superjännää kerrottavaa! :D

   Ei ole mansikka-aika. Ihan espanjalaisia mansikoita olivat. Satuin kaupassa huomaamaan, että olivat hyvässä tarjouksessa niin ostin lapsille herkuksi.

   Poista
 2. Oi miten ihana tuo aperitivo hetki! Mäkin haluaisin jotain traditioita lasten kanssa. Voisinkin keksiä jotain tuontapaista. Kiitos vinkistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset tykkäävät hurjasti perjantaisesta aperitivosta. Se on jotain mitä toivon meidän jatkavan myös sitten Suomessa (tai missä vaan). Perinteet ovat kyllä tosi kivoja.

   Poista