sunnuntai 9. joulukuuta 2012

The tree

Meillä on joulukuusi! Jee! Alkaa pikkuhiljaa joulu vallata milanolaistenkin kodin. Monessa ikkunassa näkyy jo joulukuusi ja nyt on meilläkin. Mies ja Isoveli ajelivat tänään aamupäivällä Ikeaan hakemaan glögiä ja pipareita sekä joulukuusen. Hinta oli sopusuhtainen 15eur ja voitti mennen tullen järkyttävän hintaiset 150eur joulukuuset. Sopiva koko ja silti tuuhea ja kaunis! Minä jäin tyttöjen kanssa kotiin, sillä Pikkusisko on järkyttävän pilkullinen ja kutiseva. Vesirokko pitää neitokaisen valitettavasti ensi viikon kotosalla... Nyt vain toivomme, ettei vauvakin saa rokkoa. 

Viikonloppu on tosiaan mennyt hieman eri tavalla kuin alunperin suunnittelimme, mutta elämä on laiffia vai miten se eräs kuuluisa mäkikotka sanoikaan. Keskimmäinen eli Pikkusisko sai ensin diagnoosiksi korvatulehduksen kummassakin korvassa. Seuraavana päivänä ilmaantui näppylöitä ja perjantaina olikin sitten koko tytön 90cm täynnä vesirokkopaukamia... Lauantaiksi olimme suunnitelleet todella ihanan ravintolaillan San Siron alueella huipputason ravintolaan, mutta mikään ei auttanut ja ilta oli pakko perua. Pettymys oli aika suuri, kun kaapissa roikkui ihana mekko, korkkarit ovat olleet jäähyllä jo tovin ja uusi joulunpunainen YSL:n iltalaukku ei ole vielä päässyt ulos... Ilta aikuisten kesken olisi ollut enemmän kuin tervetullut. Mutta lapsi tarvitsi äitiään ja äidillä olisi ollut vaikea olla ravintolassa, kun toinen on sairas...  Koetin omasta pettymyksestä huolimatta ehdottaa miehelle ja vieraille, että menisivät kolmistaan. Onneksi he halusivat viettää iltaa täällä minun (ja lasten) seurassa. Illallista ei tarvinnut itse kokata, kun apulaisemme T valjastettiin kokkaushommiin. Ilta muuttui sitten italialaisesta illasta aasialaiseksi. 
Kaikki ei lasten kanssa aina suju kuin tanssi ja suunnitelmat muuttuvat. Viikonloppu oli kuitenkin onnistunut, kun meillä oli seuraa vieraista ja näin ollen sairastamiset eivät tuntuneet niin kurjilta... Seuraavat vieraat saapuvatkin jo kahden viikon päästä, kun mummi, vaari ja eno saapuvat juhlimaan meille joulua.

Lapset koristelivat kuusen perinteisillä väreillä: punaista ja hopeaa... Jälkikäteen ihailimme kuusta ja Isoveli totesi sohvalta tyytyväisenä: "Ei taida muilla olla näin hienoa kuusta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti