torstai 13. joulukuuta 2012

Aamutossut

Täytyy myöntää, että täällä on nyt sitten vihdoin talvi ja on kylmä! Ballerinoilla voi tuolla ulkona kuivilla kaduilla kipitellä, mutta jalat voivat hieman palella. Viikonlopuksi on nyt luvattu jopa -3 astetta pakkasta ja vuorille lähemmäs -20 astetta. Jos on yhtä kostea ilma kuin viime päivinä niin tuo pieni pakkanen voi tuntua aika hyytävältä. Tänäänkin oli muutama aste, mutta silti hytisin aamulla Isoveljeä kouluun viedessä. Lämpimät Uggit on kyllä tämän hetken parhaat kouluunviemiskengät. Ne saa nopeasti vetäistyä jalkaan. Autossa ei varpaat palele. Aamuherätys ja ripeä lähtö kotoa eivät tunnu niin ikäviltä, kun jalat on kuin pumpulissa. Toppatakki tai villakangastakki ovat ihan tarpeellisia täällä, mutta autolla ajeluun käy myös nk. sairaanhoitajaviittani. Nopea laittaa päälle, peittää ja lämmittää samalla. 

Jos tännepäin on seuraavan kuukauden aikana suuntaamassa niin hattu, hanskat, kaulaliina, lämmin takki ja villapaita ovat aika kätevät varusteet. Kerrospukeutuminen on ihan must, kun välillä on raaka kostean kylmä ja välillä taas on aika lämmin auringonpaisteessa... Valkoista joulua ei tänne saada, mutta aurinkoinen joulu olisi tilauksessa! 

Kuvat ovat meidän ihanasta italialaisesta eteisestä. Krumeluuria ei ole säästelty eikä keltaiseen taittua värejä. Ei meinaa edes saada tuota keltaista väriä kuvia käsittelemällä pois... 
4 kommenttia:

 1. Oi kun söpöt Uggit rivissä! :) Mä oon kyllä huomannut myös suuren helpotuksen aamuissa kun jalat on ihanissa lämpöisissä ja super pehmoisissa kengissä. Kylmyyskään ei tunnu niin pahalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tosiaan aamulla on aika kiva pukea pehmoiset "tossut" jalkaan. Myös viime talvena ajellessa Suomessa töihin Uggit oli suuri pelastus.. Tytönkin mielestä kengät ovat ihanat. Niitä kutsutaankin pehmokengiksi.

   Poista
 2. heissan!
  siellä kyllä knnattaa varautua talvi vaatetukseen tammi- helmikuunkin ajan. tosiaan se kosteus joka puskee läpi joka paikasta.
  mikään ollu niin ikävää kun aamulla kömpiä sängystä hyiseen huoneeseen(yöllä lämmitykset pidetään usein kiini.)
  kylläpä on ikävä milanon aikoja, kiitos kun tuot sieltä meille pieniä hetkiä!!

  -mimi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kosteus on kyllä kamalaa. Tuntuu, ettei mikään määrä vaatetta meinaa riittää. Lämpötilaan katsominen ei täällä aina kerro oikeaa totuutta kylmyydestä.
   Onneksi meidän talossa on lämmitykset koko vuorokauden päällä. Isojen ikkunoiden alta vaan vetää ikävästi, vaikka nuo ikkuna"luukut" ovat kiinni.

   Poista