tiistai 11. joulukuuta 2012

My ten

Sain tovi sitten haasteen M:ltä ja täältä myös Veeralta liittyen lempiasioihin. Päätin kirjoitella kymmenestä lempiasiasta täällä Milanossa (ja Italiassa) sekä yleensäkin ulkomailla asumiseen liittyen. Olen tätä nyt pari viikkoa haudutellut (tai ehkä vähän enemmänkin) ja tässä nyt tulee listaa..

1. Location
Tuntuu todella luksukselta, että parin tunnin ajomatkan päässä on Toskana/merenranta/vuoret. Puhumattakaan nyt muista maista... Sveitsi, Ranska, Saksa. Matkustelu tuntuu kätevältä ja helpolta jopa kolmen lapsen kanssa. Ei aina tarvitse nousta lentokoneeseen. 

2. Action
Isossa kaupungissa tapahtuu kokoajan ja usein vielä tässä meidän naapurustossa. On elokuvajuhlat, fashion week, futismatseja...


3. Food.
Italialaiset rakastavat ruokaa ja suhtautuvat intohimoisesti eri raaka-aineisiin. Artisokka. Porcini. Prosciutto. Mozzarella. Vitello. Pizza. 


4. Help
Ihan paras juttu on se, että meillä on täällä kotiapua... Lapset tykkää leikkiä T:n kanssa, tykkään siivotusta kodista ja silitetyistä pyykeistä ja Mies tykkää stressittömästä olotilasta, mikä meillä kotona vallitsee.


5. Understanding
Ulkomailla asumisessa on omat haasteensa, mutta myös se avartaa ja kasvattaa. Italiakin on tässä syksyn aikana avautunut ihan eri tavalla kuin lomailemalla.... Ei kokonaan, mutta pieniä juttuja joka päivä. Olemme tosi onnellisia, että lapset saavat asua eri kulttuureissa ja nähdä minkälaista muualla on.

6. School
Lasten koulu on yksi iso osa meidän  arkea ja sitä kautta olemme tutustuneet kivoihin ihmisiin. Koulussa sattuu ja tapahtuu kokoajan. Tekee melkein itsekin mieli takaisin koulunpenkille, kun katsoo miten hauskaa lapsilla on. Opetuksen taso ja kaikkeen mitä siellä tehdään niin panostetaan paljon. Tehtiin ehdottomasti oikea valinta koulun suhteen. 

7. Friends
Yksi mukavimmista jutuista on se, että kaverit voivat tulla meille kyläilemään ja voimme esitellä Milanoa sekä viettää aikaa yhdessä. Sitä ehtii jutella ja olla yhdessä enemmän kuin Suomessa. 
8. History
Italian historia ja kulttuuri kiehtoo kumpaakin meitä. Tuntuu etuoikeutetulta, että saa asua näinkin kivalla ja historiallisella alueella. 

9. Weather
Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Sää on täällä aika mahtava. Noh kesällä on hieman liian kuuma, mutta muuten täällä on upea sää. Ballerinoilla voi kipittää melkolailla koko vuoden... 10. Family
Ehdottomasti lempiasiani Italiassa ja Milanossa on oma perhe. Myös se miten perheystävällistä ja lapsiystävällistä täällä on tekee asumisesta helppoa. Lasten kanssa voi mennä minne vaan. Kukaan ei äksyile tai hermostu, jos lapsilla ei mene kaikki täysin putkeen ja tuleekin hepuli. Lapsia kohdellaan yhtä hyvin (ja melkein paremminkin) ravintoloissa ja muuallakin kuin aikuisia .4 kommenttia:

 1. Kiva lukea näitä ja oi mitä juttuja! Tuntuu, että olisin päässyt hetkeksi nauttimaan teidän arjesta - luksusta!!!
  Ja toivottavasti siellä on selvitty säikähdyksestä! Kamala juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on selvitty, mutta vauvaa vahditaan nyt vieläkin tarkemmin kuin ennen... Ei taida päästä minnekään yksin ennenkuin täyttää 18v! LOL

   Poista
 2. Kivaa että laitoit tän eteenpäin. Ja vitsit sentään, täytyy kyllä sanoa että sulla on varmaan kaikkien aikojen ihanimmat 10 asiaa listattuna, aah <3 Voisinpa itse listata samat asiat (sanoo yksi pakkasen ja pimeyden keskeltä...) Ihanaa kuulla että nautitte siellä asumisesta noin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kiitos! :) Kyllä me tykätään asua täällä... ja onhan niitä ei-niin-kivoja juttujakin vaikka kuinka paljon, mutta kiva keskittyä välillä vain positiiviseen puoleen.

   Poista