tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulupäivän puuhiaOn nämä joulupäivät ihania, kun voi lökötellä sisätiloissa... Tietenkin ulos olisi kiva mennä vaikkapa pulkkamäkeen, mutta täällä sataa kaatamalla eli olemme viettäneet ihan rennosti sisäpäivää kirjojen, lehtien, uusien lelujen ja ipadin parissa sekä glögiä että panettonea nautiskellessa. Menoa hieman hidastaa Isoveljen kuumeilu ja flunssa, mikä harmillisesti hieman vaikutti nuorenmiehen aatojuhlaan. Kahdeksan aikoihin poika halusi omaan sänkyyn ja jopa toivoi, että juhlavaatteet vaihdetaan yöpaidaksi... Onneksi joulupukki ehti tulla paikalle ennenkuin alkoi väsyttää liikaa. Joulupukki toi Isoveljelle niitä toivottuja Ninjago Legoja, Pikkusisko sai prinsessamekon ja kruunun. Vauvaa ei oikeastaan kiinnostanut kuin omien juhlakenkiensä imeskeli. Pukki muisti myös meitä aikuisia pehmeillä paketeilla ja omasta paljastui jo pitkään toiveissa ollut klassikkotrenssi tällä kertaa Prorsum -mallistosta. Hyvin se joulupukki tietää mitä lapset ja aikuiset toivovat!

Jouluruokien suhteen olemme aika suomalaisella linjalla, kun alkuun on meidän kaikkien rakastamia kala-alkuruokia. Mätiä, sillejä, kylmäsavulohta, siikaa, perunoita, maalaisleipää. Tänään varmasti alkuruokiin lisätään myös prosciuttoa ja jotain muita italailaisia elementtejä. Pääruoaksi on niitä perinteisiä laatikoita ja kinkkua, mutta hieman eksotiikkaa pääruokaan toi faraone eli helmikana. Sain muutamilta milanolaisilta tutuilta vinkkiä, että he syövät faraonea jouluna. Kun kaupassa tuli vastaan muutama allas täynnä näitä lintuja niin päätimme äidin kanssa ottaa sitäkin tuomaan italialaisuutta jouluun. Italialaiset syövät toki pastaa jouluna, mutta päätimme pysytellä muuten tutulla linjalla ruokien suhteen. Perinteiset maut tuovat kuitenkin sen joulun... 

Nyt toivotan kaikille hyvää joulupäivää, sillä pöytä täytyy taas kattaa. Joulupäivän ruokailu on kohta edessä...


Faraone eli helmikana menossa uuniin.

Joulukattausta.

Minisisko.

Näkyyköhän ne joulupukin porot kohta?


Paketteja availemassa.
2 kommenttia:

  1. onpa teillä hienoa! ja kiva seurata teidän elämää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en tiedä kuinka hienoa meillä on... :P Useimmiten taitaa olla kaikki vähän vinksin vonksin ja sinnepäin. Kristallilasit ovat häälahjoja ja kiva ottaa ainakin kerran vuodessa esille. ;)

      Poista