sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Korkkarit ja Kaneli ulkoilemassa

Lauantaina nukuimme lapsiperheeksi verrattain pitkään ja nautimme isolla porukalla aamiaista. Pojat eli Mies, isäni, veljeni ja Isoveli lähtivät sitten futismatsiin katsomaan Inter-Genoa -peliä. (Tasoittavan maalin Interille teki loppujen lopuksi Pikkusiskon luokkakaverin isä, mikä oli aika hauska juttu...). Minä ja äitini otimme rattaisiin tytöt ja lähdimme kiertelemään keskustaa. Ihmettelimme Duomon joulutoria, kävimme ostamassa muutamia puuttuvia joululahjoja ja sinnittelimme kirpeän kosteassa talvisäästä. 

Hevosaihe oli läsnä joka paikassa. 
Valinnan vaikeus.

 Pöydät täyttyivät nopeasti... 


Illalla lapset jäivät T:n kanssa kotiin ja me aikuiset lähdimme syömään San Siron alueella olevaan kortteliravintolaan nimeltä Ribot. Milanon laukkarata on ihan melkein seinän toisella puolella ja paikka onkin tunnettu siitä, että alunperin majoitti laukkakilpailuihin osallistuvat ratsastajat.  Ravintola on nykyään alueen asukkaiden eli futistähtien ja muiden silmäätekevien suosikkipaikka. Ruoka oli - kuten melkein aina täällä - superhyvää, mutta erityisesti grillilihat olivat herkullisia. Paikka onkin keskittynyt grilliruokiin ja onkin siis erinomainen steak house. Mies ja veljeni söivätkin aikamoisen hyvännköisen ja -kokoisen Fiorentina pihvin... 

 Porcini con polenta
Tagliata 

FiorentinaItse pidin illasta myös senkin takia, että sai vetää tavallisten arkivaatteiden sijasta jotain muuta päälle. Farkkujen ja sen puklun kestävän paidan tilalle rento LBD, mustien perussaappaiden tilalle korkonilkkurit, "kaikki maailman tavarat" vetävä "mammalaukku" sai jäädä kakkoseksi naiselliselle iltalaukulle. Illallisen jälkeen kävimme myös ottamassa veljeni houkuttelemana lähibaarissa drinksut, kun äitini jäi vahtimaan nukkuvia lapsia T:n lähtiessä kotiin. Kaikinpuolin siis kiva ilta!  

Ilta-asusteet.
Kotiin lähtiessä oli pilkkopimeää ja sumuista.


6 kommenttia:

 1. Ah tuo laukku!

  Kaunista joulua teille sinne Italiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukku on ihana ja ihana mies sen osti viime jouluna joululahjaksi... :)

   Poista
 2. uusi lukija ilmoittautuu! ihana seurata teidän elämää siellä italiassa!

  hienoa että olette löytäneet T:n helpottamaan arkeanne. mikä ihme siinä muuten on täällä suomessa että täällä katsotaan vähän kieroon tällaista... itse asumme kaukana perheistämme eikä tukiverkkoja juutikaan ole ja silti koen itseni huonoksi äidiksi kun esikoinen on osapäiväisesti päiväkodissa vaikka olen äitiyslomalla ja teen samalls opintoja.

  t. olivia

  ps. en saanut korjattua kirjoitusvirheitä kännyllä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Kyllä se on ihan hölmöä, että Suomessa vallitsee vieläkin tuo ilmapiiri. Ei ihme, jos pienten lasten vanhempia alkaa uuvuttaa ilman tukiverkostoja. Kyllä sitä jokainen tarvitsee vapaata, että pääsee itse tekemään yksin jotain ja sitten vielä puolison kanssa. Turha kokea huonoa omaatuntoa päiväkodista! Lapsella on mukavaa tekemistä siellä, saat tehtyä opintoja, hoitaa vauvaa jne. Toivoisin, että Suomessakin olisi mahdollisuus hankkia jotain kotiapua ja sitä ei pidettäisi piikomisena eikä katsottaisi muutenkaan pahalla. Täällä on myös mahdollista ottaa semmoinen night nanny, jos ei halua herätä vauvan syöttöpuuhiin yöllä... Kuulin siitä eräältä äidiltä, joka oli saanut kolmannen lapsensa ja hän sanoi, että on jokaisen kohdalla käyttänyt sitä. Muut hymistelivät siinä vieressä, että fiksua... Mitäköhän tämä sama aiheuttaisi Suomessa?

   Poista
  2. Yöhoitaja! Mahtavaa! Oltiin vauvan kanssa sairaalassa ja kyllä se yöhoitaja oli ihana! Sai itse nukkua yhden syötön yli eikä tarvinnut herätä.

   Täällä Suomessa on muutenkin niin kamala tämä äitien syyllistävä asenne. Kauheasti arvostellaan muiden tapoja hoitaa lapsia, kotia ja arkea. Toivottavasti en itse samaan syyllisty. Tosin tahattomasti saatan joskus syyllistyäkin...

   .olivia

   ps. mikä on puklun kestävä paita? Minäkin haluan sellaisen. Tuntuu, että omia vaatteita saa vaihtaa useammin kuin vauvan.

   Poista
  3. Yöhoitaja! Mahtavaa! Oltiin vauvan kanssa sairaalassa ja kyllä se yöhoitaja oli ihana! Sai itse nukkua yhden syötön yli eikä tarvinnut herätä.

   Täällä Suomessa on muutenkin niin kamala tämä äitien syyllistävä asenne. Kauheasti arvostellaan muiden tapoja hoitaa lapsia, kotia ja arkea. Toivottavasti en itse samaan syyllisty. Tosin tahattomasti saatan joskus syyllistyäkin...

   .olivia

   ps. mikä on puklun kestävä paita? Minäkin haluan sellaisen. Tuntuu, että omia vaatteita saa vaihtaa useammin kuin vauvan.

   Poista