perjantai 17. toukokuuta 2013

japanilainen iltapäivä

Tänään meillä oli superkiva iltapäivä, kun koulun jälkeen meillä oli leikkitreffit lasten japanilaisten ystävien luona. Olen aina tullut todella hyvin juttuun japanilaisten kanssa ja sama pitää edelleen paikaansa. Aivan ihania ihmisiä! Meillä kaikilla oli superhauskaa, juttua riitti tuntitolkulla ja sovimmekin jo uudet treffit ja tällä kertaa meidän luokse. 

Perjantain kunniaksi perheen rouva tarjosi meille myös aperitivon japanilaisittain. Saimme sushia, muttei itselleni tutulla tavalla vaan temaki -tyyppisesti. Temakisushi tarkoittaa siis käsinrullattua sushia eli sellaista jäätelötöttörön näköistä sushia. Pöytään tuotiin kaikki osat erillisenä ja jokainen sai rullata omat sushinsa itse. Tarjolla oli lohta, avokadoa, fermentoitua papua, tonnikalaa, katkarapuja ja paljon muuta. Kummatkin japanilaiset ystäväni kertoivat, että he syövät kotona usemmiten sushin tällä tyylillä ja vain juhlaviin illanviettoihin tekevät sushit valmiiksi. Oli todella hauska katsoa kuinka pienet 3-vuotiaatkin kätevästi rullasivat oman sushinsa... Ihana kokeilla jotain uutta tapaa syödä ja olen aivan samaa mieltä heidän kanssaan, että kätevä tapa toteuttaa sushi-ilta kotosalla. 

Nyt olemmekin jo kotona ja lapset ovat untenmailla touhukkaan koulupäivän ja leikkitreffien uuvuttamana. Mies on vielä matkalla kotiin työmatkaltaan, joten taidan rentoutua uuden Myself- lehden ja sanakirjan parissa. Sivutolkulla herkullista kevätmuotia, Kate Hudsonin haastattelu ja vaikka mitä... Mitä muuta sitä voisikaan näin perjantai-iltana toivoa? Ehkä lasi punaviiniä?

Buona sera!

Ihanaa vihreää teetä!

Temaki -sushin ainekset. Niin ja lasit proseccoa... Kotirouvan elämä on raskasta. ;-)

2 kommenttia:

  1. Nam, kylläpä näyttää ja varmasti myös maistuu hyvältä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti punkkua :-) En olekaan koskaan syönyt temakia, vaikka perinteistä sushia syön tosi usein - pitää ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista