torstai 24. tammikuuta 2013

A day in the life...


Klo 7 herätys ja aamuvalmisteluita. Minä ja mies olemme aivan silmät ristissä, kun herätyskello soi. Minisisko heräsi pari kertaa harjoittelemaan seisomista sängyssään ja Pikkusiskolle piti vaihtaa yöllä lakanat. Seuraava tunti kuluu kuin siivillä, kun lapset pitää saada syötettyä ja puettua. Itsekin pitäisi jotenkin hoitaa itsensä ulosmenokuntoon. Nappaan helpot vaatteet päälle ja meikkaan kevyesti. Miehen rooli aamulla on aika vähäinen, kun hän käy suihkussa, pukee, syö ja lähtee töihin. Hoitaa lasten suhteen lähinnä valvontatehtäviä eli hoputtaa syömään ja vahtii Minisiskoa, kun pukee. 
Klo 8.05 eteisessä. Mies on jo lähtenyt  ja koetan saada ipanat pukemaan ulkovaatteita. Pari kertaa pitää korottaa ääntä, kun takki ei millään mene päälle ja keksitään sivujuonteita. Minisisko tulee myös tänä aamuna mukaan, kun kotiapulaisemme T tulee vasta myöhemmin.

Klo 8.25 autossa.  Auton pakkausta eli lapset ja rattaat sisään ja sitten vihdoin pääsemme lähtemään. Olemme matkalla kouluun ja kaikilla on samaanaikaan jotain puhuttavaa. "Äitiiiiiii, nyt on MUN vuoro puhua." Taitaa olla suosituin lause koulumatkalla.Klo 8.45 koululla. Kurvaamme parkkipaikalle ja menemme kouluun sisälle. Isoveli menee itse omaan luokkaansa ja huutaa vain ciao. Pikkusisko marssii omaan Kindergarten luokkaansa ja seuraan vauvan kanssa perässä. Koulussa menee helposti tuntikin, kun juttelee muiden vanhempien kanssa ja leikin hieman Pikkusiskon kanssa kuten asiaan kuuluu.
Klo 10 kotona vihdoinkin. Tunti aikaa laittaa koti aamuhärdellin jälkeen kuntoon, kun opettajani Massimo tulee klo 11. Juon teetä ja syön jugurttia. Syötän Minisiskolle lounasta tai hän syö osittain itse. Kotiapulaisemme T tulee ja Minisisko kiljuu innostuneesti, kun huomaa T:n. Vien omat opiskelukamppeeni olohuoneeseen.

Klo 11-14. Italiaa. Italian tunnin jälkeen huomaan, että T on silittänyt ison kasan pyykkiä opiskellessani. Minisisko on mennyt päiväunille.
Klo 14.15 vihdoinkin lounas. Syön salaattilounaan, luen hieman sähköposteja ja surffailen netissä. Teen päivällistä varten valmisteluita. Sanon heipat T:lle ja ohjeistan Minisiskon ruoat, kun herää päiväunilta.
Klo 14.55 starttaan auton. Matka koululle sujuu nopeasti. Parkkipaikalla huomaan, ettei ole yhtään vapaita ns. virallisia paikkoja. Hätävilkut päälle ja italialaiseen tyyliin auto enemmän tai vähemmän keskelle katua. Lapset on haettava klo 15.15-15.30 välisenä aikana ja ensin haen Pikkusiskon omasta luokastaan 15.15. Pikkusiskon kanssa menemme sen jälkeen koulunpihalle odottamaan Isoveljeä. Juttelen muutaman vanhemman kanssa. Lapset tulevat luokittain opettajansa johdolla ulos ja kun opettaja on nähnyt minut saa Isoveli lähteä kotiin. Ciao sinne ja tänne. 

Klo 15.40 taas autossa. Matkalla kotiin ja lapset kertoilevat päivänkulustaan. Samalla mutustelevat välipalaa. Muutama kinastelukin saadaan aikaan. Pientä ruuhkaa. "Äitiii, ollaanko jo kotona""Joo kohta."
Klo 16.10 avaan kotioven. Lapset juoksevat leikkimään T:n kanssa. "T, can I show you something from my iPad..." "T, look at me."  Minisisko on myös hereillä ja hyppii tasajalkaa nähdessään isot sisarukset.  Aloitan päivällisen tekemisen ja jätän lapset T:n huomaan.  

Klo 17 lasten päivällinen. Vihdoinkin on ruoka valmis! Kaikki syövät reippaasti. Ruoan jälkeen korjaan astiat pois, vien silitetyt pyykit kaappiin, ratkon pari tappelua, iPad menee jäähylle ja lapset leikkivät vielä viimeiset jutut T:n kanssa. Luen hetken aikaa opiskeluihin liittyviä juttuja.


Klo 18.30 T lähtee kotiin. Siirrymme olohuoneeseen, missä lapset katsovat vuorotellen telkkarista Postimies Patea ja käyvät vierashuoneen kylppärissä pesulla. Minisiskon mielestä suihkussa on kivaa, mutta isompia pitää hieman motivoida (ja käskyttää) iltapesulle.

Klo 19.00 iltapala. Olen saanut vihdoin iltapalan pöytään eli isoille lapsille jugurttia ja hedelmälautaset (banaania, omenaa ja päärynää) ja vauvalle puuroa. Minisiskoa väsyttää. Itkua. Lapset katsovat päivän PikkuKakkosta.

Klo 19.30 "Isiiiiii". Mies tulee vihdoin kotiin ja lapset riehaantuvat. Laitan Minisiskon nukkumaan. Hampaiden pesu ja sitten kirjat esiin. Luen ensin Pikkusiskolle Onni-kirjaa ja mies pelaa käytäväfutista sillä aikaa Isoveljen kanssa. Sitten Isoveljen huoneeseen lukemaan Timo Parvelan loistavaa satukirjaa. Hyvää yötä. 
Klo 20.15 "Good night". Lapset ovat sängyissään ja Isoveli on jo nukahtanut. Pikkusisko vielä höpisee jotain ja Minisisko on umpiunessa. Mies alkaa tehdä ruokaa ja siivoan pois iltapala-astioita, laitan pyykkikoneen päälle jne. 

Klo 21 illallinen. Vihdoin aika huokaista. Syödään kanaa, fetasalaattia ja papuja. Jutellaan. Katsotaan hieman telkkaria. Luetaan lehtiä. Kerään seuraavan päivän vaatteet ja muut tarvikkeet kasaan. Laitamme kotia iltakuntoon ja mies käy sulkemassa ikkunaluukut. 

Klo 23 valot sammuu. 

6 kommenttia:

 1. Kiva lukea teidän perheen päivästä! Ei sinulla ainakaan tekemisen puutetta ole :)

  VastaaPoista
 2. Joo, tätä oli hauska lukea! Mäkin lupailin samanlaista postausta, mutta on vieläkin vähän vaiheessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on mun mielestä kiva lukea ja vähän saada osviittaa siitä mitä muiden arkeen kuuluu.

   Poista
 3. Huh, mitä hulinaa. :) Täytyy nostaa hattua, että jaksat arjen pyörittämisen lisäksi vielä opiskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelu on sellaista kivaa aivojumppaa ja on ihana, että niitäkin voi joskus käyttää. Tämä arki on semmoista enemmän fyysistä suorittamista.

   Poista