maanantai 21. lokakuuta 2013

Kulttuurisunnuntai

Täytyyhän sunnuntaillekin kehittää joku konsepti. Joillain voi olla supersunnuntai tai relax sunnuntai, mutta me päätimme sen olevan hyvä päivä sivistää itseämme (ja lapsia) museokäynneillä. Sunnuntai on mahdottoman hyvä päivä tutustua ison kaupungin kulttuuriantimiin. Alunperin meidän piti lähteä Palazzo Realeen, mutta lounas venyi ja veny. Päädyimme sitten aikataulullisista syistä Castello Sforcescoon. Castello, kun sattuu olemaan meidän neighbourhood museo... Olemme aikaisemmin käyneet museossa, mutta silloin pinacoteca eli taidemuseo oli suljettu syystä tai toisesta. Nyt totesimme sen olevan auki ja vietimme vajaan tunnin ihmettelemässä taidetta. "Tuo on varmasti merirosvojen aarrearkku..." Mielikuvitus pääsee valloille museossa.

Museokäynnin jälkeen teimme kävelyretken, mikä päättyi leikkipuistoon. Leikkipuiston jälkeen oli aika siirtyä kotiin tekemään läksyjä, sillä sekä Isoveljellä että Pikkusiskolla on aina läksyjä maanantaiksi. Viikonlopun läksyt ovat yleensä kivoja ja luovia, joten niiden kanssa ei mene kauan aikaa. Isoveljen viikonlopun tehtävänä oli pohtia mitä kysymyksiä rakennuksista hänellä voisi vielä olla. Mennyt unit käsitteli rakennuksia ja niiden tehtäviä. Isoveljellä oli hyvin insinöörismäinen kysymys: "What machines do you need to build a building?"  Sen lisäksi koululaisilla on viikonlopuksi reading eli lukemistasoon sopiva kirja piti lukea ja analysoida. Pikkusiskon läksyt olivat matematiikkaa ja tehtävässä piti vertailla omia leluja keskenään. Mikä valitsemistasi leluista on suurin? Entä mikä on pienin? Sitten vielä piti piirtää vastaukset. Kivaa ja kehittävää tekemistä kummallakin. 

"Äiti, anna vauhtia."

Ei mitään kurahousuja tai välikausiasuja.
Villaponcho, valkoiset sukkahousut ja tummanruskeat mokkaballeriinat. Siis pienellä tytöllä. 
Puiston houkutukset.
Sunnuntai-illat sitten muuttuvat supersunnuntaiksi, sillä turbovaihde on pantava päälle. On pakattava reput, tehtävä eväät snack-tauolle, on katsottava lasten kouluvaatteet, mietittävä kauppalista aamun kauppareissua varten, laitettava pyykkikone päälle, omatkin vaatteet voisi katsoa... Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Maanantaita varten on pakko olla valmis. Toivottavasti teidän maanantai alkoi tehokkaasti!

Ciao! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti