maanantai 15. heinäkuuta 2013

sunday lunch - delicious pasta!

On pakko myöntää, että meidän perheessä oikea kunnon kokki on rakas Aviomies. Mies taas kokkailee mielellään pidemmän kaavan mukaan vaikeampi juttuja ja usein hän onkin ruokavastuussa viikonloppuisin kuten eilen illalla herkuttelimme lasten mentyä nukkumaan pihveillä ja bearnaisekastikkeella ihanan Amarone -punaviinin kera...

Itse tykkään laittaa ruokaa, mutta kun sitä on pakko tehdä joka päivä ainakin kerran ja nyt lomalla kaksi kertaa päivässä niin en voi sanoa olevani suurempi ruoanlaiton fanittaja. Kokoajan pitäisi olla miettimässä, että mitä ruokaa nyt tehdään ja mitä syödään ja onko tässä ruokalajissa tarpeeksi kasviksia, proteiinia, vitamiineja, ei mielellään samaa ruokaa viitenä päivänä viikossa jne. Pikkusiskon mielestä olisi ihan ok, jos söisimme pitsaa joka päivä. Isoveli taas mielellään söisi paistettua kalaa tai pastaa melkein missä muodossa tahansa. Minisisko taas rakastaa ruokaa, missä ei ole suuria kökkäreitä. Onneksi lapset syövät yleensä mukisematta sitä mitä tarjoamme. 

Eilen Miehen oli pakko tehdä töitä kuten melkein joka sunnuntai, joten lounaan valmistaminen ja vielä superpikaisesti oli vastuullani. Mietin noin nanonsekuntin, että mitä teen. Sain inspiraation laatikollisesta kirsikkatomaatteja ja parvekkeen laatikossa olevasta basilikasta. Tomaatit ovat todella makeita ja herkullisiä tällä hetkellä eikä mausteita tarvitse käyttää juuri ollenkaan. Pastaan sain idean Jamie Oliverin Simple Summer Spaghetti -ohjeesta ja Martha Stewartin Sauteed Tomato and Herb Pasta -ohejeesta. Ruoka oli menestys, sillä lapsetkin tykkäsivät. Eikä muuten kestänyt kauan kokkailla! 

Hauskaa päivää kaikille!  Buona giornata!
2 kommenttia: