sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

it's wild!


Sisääntulo.
Eilen aamupäivällä pohdimme aamaisen lomassa, että minne suuntaisimme viettämään päivää. Päätimme sitten hetken pohdinnan jälkeen lähteä kohti Lago Maggioren suuntaa ja käydä Aronan lähellä olevassa
 La Torbieran eläintarhassa. Ajomatka Milanosta on noin 45 minuuttia eli juuri sopiva. Meidän tapauksessa ajomatka oli juuri passeli ja Minisisko ehti ottaa pikaiset päiväunet ennenkuin saavuimme paikalle. 

Jonkinlainen villikissa. Tosi hieno!

Snack or dinner?

La Torbiera oli jännä paikka, sillä lauantai-iltapäivänä olisi voinut kuvitella olevan oikea ryysis. Parkkipaikalla oli autoja ehkä kymmenen ja saimme kiertää viidakkomaista aluetta aivan yksin. Tai siltä se ainakin tuntui. Aina välillä joku yksittäinen pariskunta tai perhe tuli vastaan. Valitettavasti eläimet olivat aika unisia ja paistattelivat 34 asteen helteessä aika väsähtäneinä. Onneksi osalla eläimistä oli ruokinta-aika ja muutamat olivat innosta piukeina tapittamassa lasin takana ruokaa. Myös apinat esittivät meille aikamoisen show:n, kun vetäisivät muutaman aika hauskan roikkumistempun. Kissaeläimet  vetreytyivät iltaa kohti ja meillä on tapana ollutkin aina käydä katsomassa tiikerit ja muut villikissat ennen kotiinlähtöä vielä kerran. Nytkin se oli kannattavaa, kun mm. tiikeri ja leopardi jolkottelivat omissa aitauksissaan.

Kauriita.

"Äiti, mä en tykkää noista hanhista." 

Iltapäivä oli sangen mukava, kun oli ihana kävellä viileitä polkuja pitkin puiden alla ja helppoa oli herkutella omilla eväillä varjossa ison puun alla. Ravintolapalvelut ovat aika mitäänsanomattomia, joten kannattaa ottaa omat eväät mukaan. Parasta olisi käydä puistossa, kun on lähtenyt Lago Maggiorelta kohti Milanoa tai on matkalla kohti Lago Maggiorea. Erillistä reissua ei kannata tuonne tehdä ilman, että on asiaa lähiympäristöön. Isompi eläintarha on selkeästi Le Cornelle, missä kävimme keväällä. Suosittelisimme ensisijaisesti Cornelleä kuin Torbiera, vaikkei kummassakaan ollut moitittavaa.

Hyvää alkavaa viikkoa!

Parco Faunistico La Torbiera
Via Borgoticino 19
28100 Agrate Conturbia

Ciao, ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti