maanantai 8. heinäkuuta 2013

kesäläksyt...



Lapsilla on virallisesti kesäloma, mutta Isoveli sai koulusta viimeisellä viikolla myös kesäläksyjä. Ensiksi se tuntui hieman hassulta, että kuusivuotiaalla on kesäksikin jotain tehtäviä. Toisaalta sen ymmärtää, että kesäloma on pitkä ja sinä aikana sitä ehtii unohtaa - jos ei nyt kaikkea - niin paljon. Tärkein on ollut aloittaa kesälomapäiväkirja, minne on tarkoitus kirjoittaa ja piirtää mitä on kesälomallaan tehnyt. Isoveli on kirjoitellut ehkä joka toinen päivä erilaisista jutuista. Ihan kivasti se sujuu eikä todellakaan tarvitse pakottaa! Pientä kannustusta tarvitaan, että malttaa aloittaa ja istuutua pöydän ääreen. Sen jälkeen juttu luistaa hyvin eikä Isoveli edes halua edes apua. Hienostihan se kirjoittaminen sujuukin! Kirjoittamisen lisäksi pitää harjoitella numerojutuja ja sitten ylläpitää lukemista. Tällä hetkellä Isoveljen lempikirja on ystävältä lahjaksi saatu Don't let the pigeon drive the bus. Teksti on tarpeeksi lyhyttä ja suhteellisen helppoa, että poika jaksaa sitä yksin tavata. Pitäisi ehkä Amazonista tilata samaan sarjaan kuuluvia muitakin kirjoja... 



Isoveli aloittaa syksyllä toisen luokan, kun muut samanikäiset Suomessa aloittavat esikoulun. Syksyllä meidän perheessä on myös esikoululainen, mutta se onkin meidän 4v Pikkusisko. Viime syksynä se tuntuikin hieman hassulta, että oma lapsi menee viisivuotiaana ensimmäiselle luokalle. Vuoden aikana Isoveli on oppinut kirjoittamaan ja lukemaan englanniksi, osaa yhteen- ja vähennyslaskuja, harjoittelee kertolaskuja ja osaa vielä italiaakin niin aika paljon sitä yhden vuoden aikana on tapahtunut. Parasta on ollut se, että kummatkin lapset ovat viihtyneet koulussa ja tässä lomallakin on harva se hetki puhetta koulusta ja kavereista.  



Onneksi koulun alkuun on vielä tovi, sillä vasta 12.9. on ensimmäinen koulupäivä. Sitä ennen tulemme vielä Suomeen lomailemaan ja tekemään niitä perinteisiä Suomi-juttuja. Lopuksi käväisemme lomanpäätöslomalla Portugalissa ihan oman perheen kesken ja lataamme akut siellä syksyä varten. 

Pahoittelut edelleen kuvien huonosta laadusta. Kamera on nimittäin edelleen rikki.

Buona giornata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti