sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Porcini

Meidän Minisisko on ollut perjantaista asti kipeänä, joten suuria suunnitelmia emme ole viikonlopulle tehneet. Tänäänkin mies on ollut aamulla Ikeassa ostamassa ensi viikon vierailijoille patjat ja sängyn. Itse olen valvonut vuokranantajan lähettämiä työmiehiä, jotka siirsivät pesukoneet toiseen paikaan asunnossamme ja ison vaatekaapin tyhjään "varasto"huoneeseen. 

Lauantai iltapäivänä lähdimme Breran suuntaan kävelylle ja löysimme itsemme hedelmä- ja vihanneskauppiaan luota. Ostimme illalliseksi muutaman porcinin ja primi piatti oli näin ollen selvä. Secondiksi olimme jo suunnitelleet vitelloa pinaatin ja paistetun kesäkurpitsan kera. Sienipaikan vieressä oli aivan upea kukkakauppa ja sinne taidan ensi viikon lopussa suunnata kukkaostoksille. Todella kauniita kukkia ja upea esillelaitto!
Eilen oli ensimmäistä kertaa, kun tuli oikeasti kylmä pelkässä villatakissa. Onneksi kaulassa oli Pekingistä ostettu Woon lempihuivi...  Sää oli kyllä todella erikoinen, sillä asteita oli n. 18 eli ei kaiken järjen mukaan pitänyt olla kovin kylmä. Oli kuitenkin hyvin kostea ja kolea sää. Tuntui siltä, ettei takki todellakaan olisi liioiteltua ja pari päivää sitten en tosiaankaan takkia olisi laittanut. Mies varoittelikin aikaisemmin, että sää muuttuu kuten Kiinassa ihan yön yli ja nyt on selkeästi syksysäät alkaneet. Täytyy siis täälläkin laittaa shortsit ja muut kesävaatteet vihdoin pois. Lapsetkin tarvitsevat kohta takit kouluun ulkoilua varten. 

Kotimatkalla pysähdyimme hetkeksi leikkipuistoon ja lapset kiipeilivät hetken aikaa ennenkuin ilta pimeni lopullisesti ja oli aika lähteä illallisen valmistukeen... 
2 kommenttia:

  1. kade oon ja voi teitä onnellisia. Mun on pakko päästä sinne ja kohta karkaan salaa vauvan kanssa.

    Riikka

    nyt laitan sut listoilleni..

    VastaaPoista
  2. Hih...tänne vaan! Ilmatkin ovat aika suotuisat...

    VastaaPoista