maanantai 8. lokakuuta 2012

Italialaisten äitien tekemä pitsataikina

Perjantaina olimme kaikki aika väsyneitä viikosta. Ei mikään ihme, kun viimekin viikko oli täynnä vaikka mitä puuhaa. Oli arkiaskareita ja sitten myös iltameno. Torstaina minä ja Mies (sekä Vauva) olimme Isoveljen luokan vanhempien kanssa syömässä. Meidän class rep oli järjestänyt illallisen, jotta voisimme tutustua paremmin toisiimme.Valitettavasti lähtöhässäkässä kamera unohtui kotiin niin kuvia ei kivasta Osteria del Binarista ole. Isommat lapset olivat kotona ensimmäistä kertaa babysitterin kanssa ja hyvin oli mennyt. Mitä nyt olivat kuulemma riehuneet ja juoksennelleet ympäri taloa. He olivat nukkumassa, kun saavuimme paikalle puolen yön tienoolla ja lastenhoitajamme T vaikutti ihan tyytyväiseltä iltaan. Ei ainakaan kieltäytynyt tulemasta uudestaan.

Koulussa oli perjantaina lyhyt päivä ja lapset piti hakea jo klo 13 koulusta opettajien kokoustelun takia. Kaupassa käydessäni keksin, että lapsethan voisivat hieman leipoa ja saisimme näin jotain kivaa aktiviteettiä iltapäiväksi. Taikinan suhteen sain apua italialaisilta, sillä ostin Iperistä valmiin pitsataikinan pienessä muovipussissa. Kaupassamme on iso leipomopiste ja sieltä saa myös ostaa valmiiksi vaivatun ja kohotetun taikinan. Parasta on se, että taikina oli juuri oikeanlaista eli kimmoisaa ja silkkistä ja oli helppo ottaa heti käyttöön eikä pitsataikinassa ollut mitään outoja lisäaineita tai muuta lisättyä.
Koulun jälkeen kävimme ensin hieman puistossa leikkimässä ja sitten tulimme kotiin leipomaan. Lapset leipoivat pienet pitsansa ja jauhoja lensi sinne tänne, mutta kaikilla oli kivaa. Minisisko seurasi tilannetta sitteristä ja itse katsoin, ettei homma mene ihan sekopäiseksi. Herkullisia pitsoja tuli tehtyä, kun katosivat pian kurniviin vatsoihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti