maanantai 8. lokakuuta 2012

Picassoa ja futista

Sunnuntaina oli tosi aurinkoinen ja upea päivä. Parco Sempionessa jopa yksi kohta näytti syksyiseltä, vaikka lämpöä oli taas reippaasti yli 20 astetta. Eipä täällä ole tainnut kuin kerran lämpöä olla vain 15 astetta. Milloinkohan se syksy sitten tänne tulee? Se jää nähtäväksi...

Tällä kertaa suuntasimme Picasson näyttelyyn. Ennen näyttelyä kävimme syömässä ja ihmettelimme Duomon aukiolla olevaa NBA tapahtumaa. Boston Celtics pelasi eilen täällä ja illalla oli myös derby eli AC Milan vs. Inter jalkapallomatsi. Urheilun ystäviä hemmoteltiin oikein kunnolla! Sitten kävelimme toiselle puolelle Duomon aukiota Palazzo Realeen katsomaan näyttelyä. Picasson taideteoksia on tullut ihailtua vaikka missäpäin maailmaa ja vaikka suurin osa maalauksista oli tuttuja niin veistokset olivat aika mahtavia. Myös tuo Palazzo Reale oli upea sisältä! Näyttely on auki tammikuun alkuun eli jos tulette Milanoon niin kannattaa ehdottomasti käydä. Meille kävi hieman köpelösti, kun unohdimme ottaa käteistä mukaan. Täällä tulee käytettyä paljon enemmän käteistä kuin Suomessa, kun monessa paikassa ei voi maksaa kortilla. Näyttelyssäkään ei käynyt kortti, joten saimme juuri juuri kolikoista kasattua vaadittavat 18 euroa ja näin vältimme automaatilla käymishässäkän. Näyttelyn jälkeen kävimme Duomon katedraalissa, kun emme olleet siellä käyneet ja teimme pienen shoppailukierroksen. Mies meni ostamaan taas lenkkarit ja minä ja Isoveli suuntasimme Disney Storeen. Sieltä tarttui merirosvoleikkeihin Jake & the Never Land Pirates miekka ja kaukoputki. Aiemmin olin jo ostanut saman sarjan DVD:n ruokakaupasta. Kotona onkin leikitty ahkerasti merirosvoja. Sitten olikin aika mennä kotiin, kun illalla pojat lähtivät derbyyn katsomaan futista. 
1 kommentti:

  1. Hei,

    Löysin blogisi tänään ja todella kivalta vaikuttaa vaikka vasta muutaman postauksen olen lukenut. :) Mä kävin katsomassa saman Picasson näyttelyn kun se oli Suomessa. Muistaakseni jo ainakin reilu vuosi sitten. Ainakin ottamasi valokuvat olivat tuttuja! :) Kiva kuulla elämästänne Milanossa. Itse en ole vielä ehtinyt Italiaan matkustaa, mutta sinne kyllä pakko päästä pian! :) Ja aika hyvällä paikalla teidän asunto taitaa olla! :)

    Ihanaa viikon jatkoa!
    Laura

    VastaaPoista