perjantai 1. marraskuuta 2013

Ladies who lunch @Nobu on a Thursday...
Hetkittäin on erittäin hauska leikkiä kunnon kotirouvaa ja lounastaa pitkään ystävien kanssa hyvässä aivan super-upeassa ravintolassa. Viikko sitten torstaina olin neljän muun tutun äidin kanssa lounastamassa Nobussa. Japanilaisen ystäväni A:n mies Taka on ravintolassa pääsushikokkina ja A oli useasti luvannut viedä meidät sinne lounaalle. Vihdoin saimme ajan sopimaan ja mikäs sen parempi aika kuin keskellä päivää lasten ollessa koulussa. Saimme mielettömän juhlavan ja hienostuneen kohtelun ravintolassa, kun A:n mies teki meille erikoisen ihanan lounaan. Ensin kuitenkin erittäin kohteliaasti japanilaiseen tapaan Maestro Taka tiedusteli haluavatko rouvat menun vai luottavatko rouvat hänen taitoihinsa... 

Jos jollekin ei ole tullut selväksi, että rrrrrakastan japanilaista ruokaa. Ei pelkästään sushia vaan kaikkea japanilaista ruokaa ja olin aivan haltioissani annoksista. Maut olivat upeat, herkät ja juuri vain niin mahtavat kuin voi vain olettaa. A sanoi, että heidän tyttärensä on täysin pilattu herkullisella ruoalla ja reppana luulee, että kaikkien kotona tehdään vastaavanlaista ruokaa arkisin. Vieressäni istuikin toinen japanilainen ystäväni S ja hän oli myös yhtä haltioissaan ruoista kuin me muut. S naureskelikin, että hän ei kyllä ihan samaan pysty kotona! 

Meillä oli mukavan leppoisa iltapäivä ja aika lensi kuin siivillä jutellessa ja syödessä hyvin. Yhtäkkiä nimittäin huomasimme, että olikin aika lähteä hakemaan lapsia bussipysäkiltä. Koulupäivä oli lopussa. Meitä nauratti, että emme muuta saaneetkaan aikaiseksi tuona päivänä! Sovimme, että menemme syömään vielä toisenkin kerran tulevan kouluvuoden aikana Maestron luomuksia ja seuraavaksi hieman isommalla porukalla.Nämä erikoiset hetket ovatkin ulkomailla asumisen suola. Erikoisia ihmisiä ja erikoisia tilanteita arjen keskellä. Vaikka on paljon tylsiä ja ikäviäkin hetkiä kotimaasta poissaollessa niin nämä ovat ehdottomasti niitä huippuhetkiä, mitä on mukava muistella sieltä kiikkutuolista. 

Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti