tiistai 21. elokuuta 2012

+36Viileän Suomi-kesän jälkeen ei pitäisi valittaa, mutta täällä Milanossa on kuuma! Kuumuus on ajanut melkolailla kaikki paikalliset pois kaupungista ja täällähän on vielä kesälomakausi käynnissä. Kaupunki muistuttaa hieman Helsinkiä juhannuksena, kun ainoat kaupungilla liikkuvat ovat turisteja. Eikä ihmekään, että milanolaiset ovat lähteneet rannalle vilvoittelemaan. 

Lämpötila on jo heti aamusta lähemmäs +30 astetta ja vielä illallakin lämpötila on reilusti yli +30. Eilen illalla lämpötila oli +35.5 ja kello oli melkein kahdeksan...  Viikonloppuna lähdimme uhkarohkeasti liikenteeseen ja ajattelimme, että kyllä me pienen kävelylenkin jaksamme tehdä. Vaikka menimme metrolla emmekä ulkona olleet montaa minuuttia niin kuuma tuli hyvinkin nopeasti. Kuumuudesta ja auringosta johtuen lapsilla (ja aikuisilla) täytyy olla hyvät varusteet. Pakolliset varusteet muutaman päivän kokemuksen perusteella ovat SPF 50 aurinkorasva, aurinkolasit, hatut ja vesipullo sekä peittävät, mutta vilpoisat vaatteet. Vauva on täysin verhoiltu matkarattaissaan UV-suojan ja vaunuverhon avulla.  
1 kommentti:

  1. Tutustumassa!

    Ja huh hellettä tosiaan, tuo kuulostaa jo aika tukahduttavalta. Mutta kyllä se lämpö varmasti on kivakin juttu kolean kesän jälkeen :).

    VastaaPoista