keskiviikko 19. syyskuuta 2012

My new job

Mulla on uusi työ. Vaikka olen virallisesti äitiyslomalla niin olen saanut Milanoon muuton myötä uuden työn. Työajat ovat aika säännölliset sekä aamuisin että iltapäivisin ja siihen kuuluu autossa istuminen. CV on pakko päivittää, sillä olen nykyisin myös autonkuljettaja. Mies menee ratikalla töihin eli minä vien ja haen lapset koulusta. Aamulla pakkaan kaikki kolme takapenkille ja iltapäivällä käyn hakemassa kaksi isompaa koulusta. Sekä aamulla että iltapäivällä reissuun kuluu yhteensä tunti. Itse ajoa ei ole kuin 10-20min riippuen ruuhkasta. Matkalla koululle...


Kotoa lähdemme 8.15 tai yritämme lähteä silloin, mutta useimmiten suljen meidän kotioven vasta 8.20. Oven lukkoon laittamiseen menee varmaan viitisen minuuttia, sillä meillä ei tosiaan ole mitään yksinkertaisia Abloy-lukkoja vaan kolme ikivanhaa lukkoa ja kaikki ovat aikaavieviä. Hankalin vaatii kuusi ja puolia kierrosta avaimella kääntämistä... Sitten pakkaudutaan minihissiin, minne mahtuu juuri ja juuri meidän Bugikset. Taitaa olla 1cm:stä kiinni, että sinne mahdumme.. Sitten autolle, mikä on useimmiten meidän alaoven edessä. Parkkipaikkoja on yllättävän helppo löytää, sillä asukaspysäköinnin konseptia on laajennettu täällä. Keltaisilla viivoilla merkatuille paikoille saa vain pysäköidä ne autot, joilla on tietyt luvat ja läpikulkua liikennetä ei meidän korttelissa sallita ollenkaan. Jos täällä näkee sinisiä viivoja niin ne ovat yleisparkkipaikkoja ja niille saa parkkeerata kuka vaan, kunhan muistaa maksaa. Lapset takapenkille, rattaiden runko takapaksiin ja sitten menoksi. Matka sujuu mukavasti oikeastaan ilman ruuhkaa ja jos olemme ajoissa liikenteessä olemme klo 8.45 koululla. Toivomus, että ekaluokkalaiset olisivat luokassa jo klo 8.50 ja itse nimenhuuto alkaa klo 9. Vauva kainaloon ja lapset reppuineen marssimme reippaasti parkkipaikalta koululle.


 Koulun aamusisäänkäynnti

Ekaluokkalaiset kuten meidän 5v pitää saattaa omaan Elementary -kerrokseen, missä ovat ykkös- ja kakkosluokat ja siitä sitten heidän pitäisi mennä itsenäisesti luokkaansa. Duty teacher autttaa, jos on jotain pulmia. Isoveli vielä hieman jännittää koko operaatiota ja tähän mennessä olen aina saattanut luokkaan asti. Sen jälkeen vien Pikkusiskon Early Years  -kerrokseen ja siellä omaan Kindergarten huoneeseen. Kindergarten alkaa vasta klo 9.15, joten siihen asti vanhemmat saavat olla leikkimässä lasten kanssa. Kun opettaja heittää vanhemmat ulos luokasta marssimme vauvan kanssa autolle ja matkaamme kotiin tai mahdollisesti muihin menoihin.Laukussa kulkee mukana kaikki mahdollinen lounaskupongeista vaippoihin... Auto toimii myös hyvänä säilityspaikkana ja vauvanhoito"huoneena".


Kotona tänä aamuna, kun satoi vettä.  Lämpötila on 25 astetta.

Iltapäivällä kotoa lähtemiseen kuluu yllättäen murto-osa aamusähellyksestä, kun olen liikenteessä vain vauvan kanssa. Koululle saapuessa haen ensin klo 15.15 Pikkusiskon omasta luokastaan ja sen jälkeen haemme Isoveljen takapihalta. Lapset annetaan vain opettajan tuntemalle hakijalle eli kuka tahansa ei voi käydä hakemassa lapsia koululta. Hakeminen on myös vanhemmille sosiaalinen tapahtuma ja ennenkuin koulun portit avataan niin porteilla käy aikamoinen kuhina ja puheensorina. Siinä ehtii hieman bongailla uusimmat muotitrendit ja ihailla italialaisäitien supermahtavaa tyyliä. Paras huvini on bongailla Hermesin laukkuja, sillä Birkin näyttää olevan äitien must have -laukku...  Kun kummatkin lapset on noudettu niin sitten taaas autolle ja kamalaa vauhtia kotiin syömään.Odottelemassa lapsia...


Uusinta hottia on ohut nahkahame. Noi kengät on aika makeat!

4 kommenttia:

 1. Naita juttuja on tosi hauskaa lukea monestakin syysta. Ensinakin vietin itse vaihtarivuoden Italiassa ja moni asia on muistunut mieleen etenkin naista kuvista. Toiseksi ollaan itse ulkosuomalaisia JA lapsi 3 v aloitti just kansainvalisessa koulussa tarharyhmassa.

  VastaaPoista
 2. Missäpäin olit vaihtarina? Täällä tosiaan naiset ovat aika upeita ja välillä itse tuntee olonsa aika nuhjuiseksi, vaikka kuinka yrittäisi pistää parasta päälle. :P

  Teilläkin on 3v tarhalainen. :) Miten teillä on sujunut alku? Meidän Pikkusisko oli Suomessa päiväkodissa hieman yli vuoden, joten tiesi mikä oli meininki. Välillä on tirautettu pienet itkut, mutta muuten sujuu mukavasti.

  Missä maassa te asutte? Jos saan udella...

  VastaaPoista
 3. Olin silloin Torinossa - tosin siita on jo jokunen vuosi :D Mutta siis Pohjois-Italiassa kuitenkin, eli aika samanlaista oli elama.

  Meilla on mennyt tarhan alku tosi hyvin, lapsi on innosta piukeana menossa "kouluun", itsea vahan hirvittaa pitkat paivat (ja paivaunettomuus, joka alkoi koulun myota) ja samalla naurattaa kaikki eri aineet (ICT, French etc) mita lapsilla on spesialistiopettajien vetamana... Ollaan siis Ugandassa, mutta lapsi kay kansainvalista koulua kans. Olen toisaalla siis "Chiko" ja mulla on paikky kans.

  VastaaPoista
 4. Meidän kolme veellä ei vielä alkanut erillisiä aineita. Ne alkaa vasta ensi vuonna "transition" luokalla, kun täyttää 4v. Meillä on onneksi vielä päiväunet ja päivätkin ovat lyhyemmät kuin Suomessa (9.15-15.15). Ilman päikkäreitä elämästä ei tulisi mitään. Meillä tuo Isoveli 5veekin nukkuu vielä satunnaisesti päiväunia, mutta ne jäivät vasta tänä keväänä pois. Mutta samanlaiselta kuulosta noi "specialist teachers" ja muut. :D

  Milanolaiset eivät kuulemma pidä torinolaisia juuri mitään. ;D Taitaa olla suurkaupunkisyndrooma... Varmasti on samantyyppistä tämä toiminta Pohjois-Italiassa.

  VastaaPoista